Drifttekniker IT

Drifttekniker IT

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker kommer du att arbeta med övervakning och incidenthantering på Trafikverkets tele/ data- och transmissionsnät samt ta emot felanmälningar från kunder och verksamhet. Du kommer att ha ansvar för avancerad felanalys och hålla interna och externa kunder uppdaterade under hela felavhjälpningsprocessen. Tjänsten innebär skiftarbete då verksamheten bedrivs året om, 24/7.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har teoretisk gymnasieutbildning om minst 3 år
 • har arbetslivserfarenhet inom relevant område
 • har svenskt medborgarskap
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
 • har arbetat skift eller oregelbundna arbetstider
 • har erfarenhet av optokabel, transmission (PDH, SDH, WDM), IP-nät, GSM, IP-telefoni, trådlösa nätverk, konfiguration av routrar, switchar, brandväggar och nätverkssäkerhet.
 • har certifiering inom nätverksteknik, exempelvis CCNA/CCNP
 • har erfarenhet av att arbeta enligt ITIL.
 • har högskolekurser inom IT
 • har erfarenhet av arbete inom Trafikverkets IT-miljö
Som person ser vi att du
 • har du hög problemlösningsförmåga och en god förmåga att prioritera och fatta beslut även under mer pressade förhållanden. Du är noggrann och ansvarstagande och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort/Intervjuort. Gävle

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-09

Upplysningar

Rekryterande chef Sam Sjöblom
0101235040

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson Sam Sjöblom
Telefon 0101235040
Område Gävle
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 dec 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.