Drifttekniker IT

Drifttekniker IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för övervakning och incidenthantering på Trafikverkets it-infrastruktur och it-system. Du utför felsökning och felavhjälpning av servrar, applikationer, hårdvara och operativsystem. I tjänsten ingår även it-support och incidentledning utanför kontorstid. Du kommunicerar med Trafikverkets verksamheter, tekniska specialister och externa kunder. Som drifttekniker it kommer du verka för att säkerställa hög tillgänglighet i vår it-infrastruktur och bidra till hög tillgänglighet i transportsystemet. Arbete på SOC (Service Operations Centre) bedrivs 24/7/365, vilket innebär arbete även på kvällar, nätter och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning samt att du har läst kurser inom IT på högskolenivå eller motsvarande utbildning inkl. erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskaper och erfarenheter inom något eller några av följande områden: it-övervakning, it-drift, it-infrastruktur, incidenthantering, ärendehantering och ITIL
  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • klarar av att arbeta oregelbundna arbetstider, då tjänsten innebär skiftgående.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med Trafikverkets IT-miljöer.
Som person är du engagerad och har god förmåga att kommunicera med andra. Du är noggrann, stresstålig och har förmågan att fatta beslut även under pressade förhållanden. Då tjänsten innebär skiftgående är det viktigt att du klarar av att arbeta oregelbundna arbetstider.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-02

Upplysningar

Rekryterande chef Jörgen Forsberg
0101257112

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Jörgen Forsberg
Telefon 0101257112
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.