Digital projekthantering - Datasamordnare

Digital projekthantering - Datasamordnare

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som datasamordnare kommer du att arbeta som funktionellt stöd till investeringsprojekten så att digital projekthantering utförs enligt ställda krav och rutiner samt säkerställa att kravställande och leveranser i konsult- och entreprenaduppdrag sker enligt Trafikverkets krav och behov.

Du medverkar bland annat i att ta fram uppdragsbeskrivningar. Dessutom kan det i rollen ges möjlighet att medverka vid utveckling av BIM i investeringsprojekt och fungera som stöd i förvaltning och utveckling av kravdokument. Du kommer att medverka i utvecklingen av ett nationellt arbetssätt och omvärldsbevakning samt delta i nationella arbetsgrupper. Dina kollegor består av andra datasamordnare, mätningsingenjörer, IT-strateger, intelligenta trafiksystemsspecialister (ITS) och specialister inom trafik under byggtid (Mobility Management).

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av och kunskaper om BIM i projekteringssammanhang samt erfarenhet av att arbeta med kravhantering
  • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer så som Chaos, IDA/ProjectWise, SharePoint, AutoCAD och Microstation
  • har erfarenhet av standardiseringsarbete
  • har erfarenhet och kunskap i konsult- och entreprenadjuridik
  • har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt
  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg i flera skeden (planering, byggande, relationshandlingar och avslut) eller likvärdig
  • har körkort för personbil.
Som person ser vi gärna att du är nyfiken, kan utmana och tänka nytt i kombination med ansvar, analys och eget driv. Då arbetet innebär kontakter både internt och externt är det också viktigt att du är lyhörd, samt har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-06

Upplysningar

Rekryterande chef Thomas Eiderman
0101231479

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Thomas Eiderman
Telefon 0101231479
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 maj 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.