Beställningskoordinator IT

Beställningskoordinator IT

Arbetsuppgifter
I rollen som beställningskoordinator IT arbetar du kundorienterat med att registrera och samordna förfrågningar och beställningar som rör datakommunikation och nätverk ifrån Trafikverkets verksamhetsområden och resultatenheter. Din roll innebär att bekräfta och kvalitetssäkra beställningarna samt vid behov föreslå förbättringar och i vissa fall även nya lösningar. Du arbetar hela tiden i nära samarbete med leveransenheter och de enheter som ansvarar för anläggningsstyrning och anläggningsdrift. Som beställningskoordinator samordnar du tjänster och leveranser som skall genomföras i Trafikverket samt informerar kring de säkerhetskrav som gäller. Du bereder ärenden för leverans, både gällande teknik och övrig information och bevakar samt ansvarar för att meddela eventuella avvikelser/ ändrade förutsättningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom tele- och datakommunikation, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetserfarenhet från sälj/kundsupport/leverans inom tele/datakommunikationsbranschen
Rollen som beställningskoordinator kräver ett relationsskapande och serviceinriktat arbetssätt där dittteknikintresse ligger till grund för att trivas i rollen. Arbetet kräver att du är lyhörd och att du har förmågan att prioritera ärenden på ett strukturerat sätt, detta ställer i sin tur krav på god administrationsförmåga. Utmaningen i denna roll är att hålla sig uppdaterad i dagens och framtidens teknik samt att få förståelse och kunskap om Trafikverket samt verksamhetens behov.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-29

Upplysningar

Rekryterande chef Joel Svedberg
0101243318

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Joel Svedberg
Telefon 0101243318
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.