Svenska kyrkan i Gävle söker krematorievaktmästare till kyrkogårdsenheten

Svenska kyrkan i Gävle söker krematorievaktmästare till kyrkogårdsenheten

Gävle församling finns och verkar i Gävle. Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Vi är många – anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar – som arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i. Gävle församling består bland annat av församlingsenheter, kyrkogårdsenheten, förskolenheten, familjerådgivningen, samtalsakuten och den gemensamma administrationen. Vi finns även på sjukhuset, högskolan, förvaret, häktet och anstalten, och vi är cirka 120 anställda.

Om tjänsten
Med utgångspunkt från församlingens vision och din kompetens möter du i din roll som krematorievaktmästare människor i en utsatt situation. Du utför kremationer liksom underhåll och service av kremationsugn. Du sköter kapelltjänst, gravsättningar och mottagande samt utlämning av kistor och urnor. Uppdraget har även en stor del administrativa inslag liksom mottagande av och information till grupper på studiebesök. Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av att möta människor och har en serviceinriktad inställning. Du är tekniskt intresserad och har lägst en gymnasial utbildning. Har du dessutom en krematorieteknisk eller teknisk utbildning, gärna med inriktning mot styr och reglerteknik, ser vi det som meriterande. Meriterande är även erfarenhet från vården alternativt begravningsbranschen, då företrädesvis erfarenhet ifrån kyrkogård och kapell.

Krav är att du har goda kunskaper i Officepaketet samt fallenhet för administrativt arbete. Du ska ha B-körkort och du ska kunna uttrycka dig väl i svenska språket, såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du kan arbeta strukturerat men med flexibilitet och trivs med att arbeta i team likväl som att arbeta självständigt. Du är en van administratör med hög förmåga att dokumentera och planera. Givetvis har du en stark vilja att utvecklas i ditt yrke. Totalt arbetar fyra personer på krematoriet, två krematorievaktmästare, en krematorievaktmästare/städ samt en krematorieföreståndare tillika närmsta chef.

Omfattning
Heltid
Tillsvidareanställning

Övrigt
Du är placerad inom kyrkogårdsenheten och din tjänstgöring utgår ifrån krematoriet.

Upplysningar lämnas av Krematorieföreståndare Linda Gavell, 026 – 17 05 15, epost linda.gavell@svenskakyrkan.se
Kyrkogårdschef Roger Bergel tel 026-17 05 09, epost roger.bergel@svenskakyrkan.se
Facklig representant Kommunal Robert Eriksson, 070-3924050, robert.eriksson@svenskakyrkan.se

Så ansöker du
Sista ansökningsdag är 2021-10-03. Skicka din ansökan till Gävle församling gavle.forsamling@svenskakyrkan.se
Märk ansökan med F-2021-64

Rekryteringsprocess:
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval varav tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum.
Mer info
Kontaktperson Krematorieföreståndare Linda Gavell
Telefon 026-17 05 15
Område Gävle
Yrkesroll Fastighet, Fastighetsskötare, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Församlingen bildades 1 januari 2021 av de tidigare fyra församlingarna Heliga Trefaldighet, Staffan, Bomhus och Maria. Verksamheten består även av en kyrkogårdsenhet, familjerådgivning, samtalsakut, teckenspråksverksamhet, sjukhuspräst, högskolepräst, administrativ enhet samt förskoleverksamhet. I församlingen bor ca 74 200 invånare, av dessa är ca 46 300 medlemmar i Svenska kyrkan. Här arbetar ca 120 anställda.

Svenska kyrkan i Gävle möter många människor i glädje och sorg, i fest och i vardag. Vi möter gärna ännu fler!

Gävle är en residensstad med stark utveckling och bra läge, här erbjuds livskvalitet nära internationell flygplats och storstadsregion. Gävles attraktion ökar och klättrar i rankingen "Bäst att bo" , bland annat i variablerna att vara ung, att ha arbete och i att ha familj.