Verksamhetskoordinator

Verksamhetskoordinator

Går du igång på utmaningen av att skapa arbetssätt som tar en komplex produktions-organisation framåt? Vill du vara med och sätta ramarna för hur vi ska arbeta effektivt och lyckas med våra högt ställda mål och våra spännande utmaningar?

Stora Enso Skutskärs Bruk söker nu en Verksamhetskoordinator som brinner för att utveckla människor, processer, arbetssätt och kvalitet. Som vågar utmana och ifrågasätta för att bidra till ständiga förbättringar och positiv utveckling! Inte är rädd för att prova nya saker och tänka utanför boxen! Känner du igen dig? Tveka inte! Skicka in din ansökan!

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Om tjänsten

Som Verksamhetskoordinator leder, driver och utvecklar du arbetet med att ta fram enhetens operativa arbetssätt. En viktig arbetsuppgift är att identifiera vilka behov som finns och se vilka delar i arbetet som behöver tydliggöras. För att lyckas i rollen är du kreativ och kommer med förslag på hur enheten kan jobba för att effektivisera och förenkla arbetet, för att sedan leda detta förbättringsarbete tillsammans med organisationen. Du kommer att vara spindeln i nätet i vårt arbete fortsatta arbete med Kompetens- och resurssäkring på bruket.

Vi har många spännande projekt på gång samtidigt som vi har en kommande generationsväxling när många trotjänare går i pension. Det blir en spännande utmaning att parallellt arbeta med kompetensöverföring samt identifiera behovet av ny kunskap för att hela tiden säkra Rätt Kompetens På Rätt Plats, Vid Rätt Tillfälle, vilket är visionen i vår kompetensstrategi.

Du kommer att tillhöra vårt HR-team och rapportera till HR-chef för Skutskärs Bruk. Daglig kontakt, samverkan och nätverkande både internt och externt är en självklarhet för att lyckas i rollen.

Rollen innefattar många delar och är därför omväxlande och utmanande. Vi anser inte att Ensam är stark, utan alla bidrar på bästa sätt för att lyckas tillsammans. Men du behöver ha eget driv och initiativförmåga och våga fatta beslut även när inte alla fakta finns på plats.

Ansvarsområden i rollen är bland annat:
 • Driva arbetet med långsiktig successionsplanering och talangutveckling.
 • Driva projekt som tar fram och implementerar strukturerade arbetssätt och instruktioner i vår produktion.
 • Utveckla vårt introduktionsprogram för nyanställda samt interna traineeprogram.
 • Vara en partner i våra tekniska projekt för att tidigt kunna identifiera och planera för behov av ny kompetens och nya arbetssätt.
 • Samverka med hela organisationen för att utveckla och driva arbetet kring kompetens kopplat till brukets ledningssystem.
 • Driva och delta i förbättringsteam där fokus ligger på metod och människa.
Vad vi erbjuder

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.

Vem vi söker
 • Akademisk utbildning inom lämpligt område (QA, Pedagogik, HR, Industri eller annat)
 • Erfarenhet av att leda eller delta i projekt.
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Förståelse/Erfarenhet av kvalitetssystem
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • God datavana
För att trivas samt vara framgångsrik i denna roll tror vi att Du är:
 • Modig
 • Lagspelare
 • Förtroendeingivande
 • Pedagogisk
 • Strukturerad
 • Kommunikativ
 • Noggrann
Ytterligare färdigheter och kvalifikationer som är fördelaktiga i denna roll:
 • Ledarerfarenhet i roller som tex utbildare, projektledare, chef etc.
 • Förståelse för komplexiteten i en produktionsmiljö med drift 24/7.
 • Erfarenhet/förståelse av en tillverkningsmiljö där säkerhet, hygien- och kvalitetskrav är mycket viktiga som tex livsmedel, läkemedel eller hygienprodukter.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
 • Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
 • Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
 • Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
 • Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
 • Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 30 juni. Frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Peder Andersson, peder.andersson@storaenso.com.

Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Divisionen Biomaterials tillgodoser de ökande kraven på biobaserade lösningar som kan ersätta fossilbaserade och farliga material. Stora Enso använder alla delar av biomassan, exempelvis lignin, för att utveckla nya lösningar. Våra satsningar för att ersätta fossilbaserade material omfattar bland annat innovationer som kol för energilagring, biobaserade bindemedel och biobaserad kolfiber. Vårt massaerbjudande inkluderar en mängd olika massakvaliteter för att tillgodose behoven hos tillverkare av pappers-, kartong-, tissue- och hygienprodukter, samt material från processernas sidoströmmar, som tallolja och terpentin från biomassa.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Stora Enso har cirka 22 000 medarbetare och 2021 uppgick omsättningen till 10,2 miljarder euro. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R). Dessutom handlas Stora Enso som depåbevis ADR (SEOAY) i USA. storaenso.com/investors