Svarvtekniker

Svarvtekniker

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och vår försäljning 2018 uppgick till 10,5 miljarder EUR.

Skutskärs Bruk är en massafabrik med 100-åriga anor. Idag är fabriken en modern högteknologisk arbetsplats med fokus på effektiv och resurssnål produktion där vi tar hänsyn till vår närmiljö. Skutskärs Bruk tillverkar 550 000 ton pappers- och fluffmassa som av våra kunder vidareförädlas till bl. a grafiskt finpapper, kartonger, air-laid produkter och blöjor.

Arbetsbeskrivning
Underhåll på Stora Enso Skutskärs Bruk servar hela produktionsprocessen med allt från planering, materialinköp, förebyggande underhåll, renoveringar, reparationer (planerat/akut), utveckling för mekanik och automation.

Vi söker nu en Svarvtekniker till Stora Enso i Skutskär. I rollen innebär det nytillverkning, reparationer, förbättringar av maskiner och utrustning för hela bruket. Exempel på några av arbetsuppgifterna som förekommer är svarvning, fräsning och metallisering av axlar, lagringar, pumphjul. På Skutskärs bruk kommer du att jobba med en kollega som om ett par år kommer att gå i pension och du kommer efter det att överta rollen i helhet. Ni kommer att ha ett nära samarbete med främst den centrala verkstaden där man hanterar reparationer av växellådor och pumpar som kommer in från avdelningarna. Din roll kommer att bli en viktig del av bruket. Även akuta jobb förekommer så vi ställer höga krav på god problemlösnings- och initiativförmåga.

Kvalifikationer
För att vara framgångsrik i rollen ska du ha en utbildning inom maskinbearbetning samt/eller ha mångårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Då vår maskinpark består av traditionella äldre maskiner så är det meriterande att du har god kunskap av dessa.

Vi söker dig som vill ta egna initiativ och har högt service, miljö- och säkerhetstänkande. Du tycker om att arbeta med varierande uppgifter, arbeta problemlösning och gillar att ta ett stort ansvar.

Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (vi tillämpar provanställning) och tillträdesdag kommer vi överens om utifrån vem som får tjänsten.

Sista ansökningsdagen är 2019-10-30, vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Notera att vi endast tar emot ansökningar via Stora Ensos karriärsidor,storaenso.com/careers (välj svenska som språk).

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Kontaktperson
Frågor om befattningen besvaras av Johan Wanke chef mekanik, telefon 073 066 27 29 och Daniel Hed samordnare mekanik, telefon 076 854 73 04.

För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ida Henriksson tel: 076 853 93 50 eller via mail Ida.henriksson.ext@Storaenso.com

För facklig information, kontakta Tommy Claesson 0730244583 (Pappers)

You are the opportunity. Join us.
Mer info
Kontaktperson Johan Wanke
Telefon 073 066 27 29
Område Gävle
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://storaenso.com/en/careers
Sista ansökningsdag 30 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.

Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.

Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).

Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta.

För mer information om Stora Enso: http://www.storaenso.com