Teknisk innesäljare EL

Teknisk innesäljare EL

Trivs du i ett arbete med fokus på service och nöjda kunder? Som teknisk innesäljare hos Solar bemöter du dagligen våra kunder för att erbjuda vägledning och bästa möjliga service utifrån deras behov. Vill du ha en roll där du får dra nytta av ditt tekniska intresse och vilja att hitta lösningar? I rollen kommer du att förbättra våra kunders verksamheter genom teknisk rådgivning och försäljning av produkter inom EL, samt våra värdeskapande tjänster.

Tycker du att ovan stämmer in på dig kan du vara vår nästa Tekniska innesäljare till vårt kompetenscenter med placering i Gävle.

Vi erbjuder
Ett omväxlande och utmanande arbete hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing& Services-företag inom El, VVS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Personlig utveckling värderar vi högt och vi erbjuder bland annat olika utbildningsprogram för din karriärsutveckling. Vi lever efter mottot "stronger together" och nu behöver vi dig för att bli ännu starkare.

Huvudarbetsuppgifter
Utifrån kundens behov och din kunskap inom EL branschen arbetar du med försäljning av Solars produkter och tjänster över telefon, i butik och via dator. I din roll kommer du att arbeta självständigt, såväl samarbeta med kollegor inom Solar kring sådant som kundaktiviteter, offerter, samt nya kunders potential och behov av produkter och tjänster. Du kommer även vara en del av vårt löpande förbättringsarbete.

Kvalifikationer
  • Teknisk utbildning på gymnasienivå eller erfarenhet från EL branschen, som exempelvis el-montör, säljare, tekniker
  • Gärna erfarenhet inom försäljning
  • Erfarenhet att jobba i Excel, SAP, Salesforce är meriterande
Profil
Förutom att du har ett intresse för teknisk rådgivning och försäljning ser vi att du tycker om att arbeta med service mot kunder inom bland annat installationsbranschen. Du har förmåga att förstå dessa kunders behov och omvandlar detta till ett aktivt sälj genom att vara engagerad, kreativ och fokuserad på lösningar. Du får ett stort eget ansvar att hitta effektiva lösningar för våra kunder, agera professionellt och säkerställa goda affärer för att nå satta mål. För att lyckas som teknisk säljare hos oss behöver du trivas med ett strukturerat arbetssätt och att dagligen arbeta med digitala kommunikationsmedel.

Kontakt och Ansökan
Vi arbetar med löpande urval och intervjuarbete och därför önskar vi din ansökan snarast.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Emil Sjöström Kompetenscenterchef Installation Norr på 070-6005369.

Varmt välkommen med din ansökan via nedan länk!
Mer info
Kontaktperson Emil Sjöström
Telefon 070-6005369
Område Gävle
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solar.se/karriar/
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (25 dagar kvar)