Arbetsmiljösamordnare Region Nord

Arbetsmiljösamordnare Region Nord

Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande organisation där arbetsmiljöfrågor är centralt?
Vi jobbar med att bygga Nordens framtida samhälle och det gör vi med ett fokus på närproducerat byggande.
Välkommen till en arbetsplats där kärnvärdena jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig genomsyrar hela organisationen!

Just nu satsar vi enormt mycket på säker arbetsmiljö och söker därför en ansvarig för funktionen arbetsmiljö i region nord som vill vara med och bidra med utveckling.
Region Nords geografi omfattar Gävleborg, Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Tjänsten innebär att kunna ha fokus på både regionsfrågor samt projektfrågor. Det kan t.ex. handla om att:
  • Utveckla och driva arbetet med vår säkerhetskultur och arbetsmiljöarbete
  • Ta fram underlag samt föredra för regionledning inom ramen för arbetsmiljöområdet
  • Ansvara och samordna Regionens tvärgrupp för arbetsmiljö
  • Stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra avdelningar ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.
  • Förbättra, utveckla och underhålla vårt ledningssystem för arbetsmiljö (ISO 45001)
  • Tolka och förmedla nyheter och information inom området från affärsområdet
  • Bistå som specialist och stöd i projekt vid inspektioner från myndigheter, genomföra projektronder och internrevisioner
  • Bistå och leda utredningar av tillbud och arbetsolyckor
Din roll

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att innefattas av systematiskt förbättringsarbete av vårt arbetsmiljöarbete.
I regionen kommer du att ansvara för ett litet team med specialister där vi samordnar arbetsmiljöfrågor mellan de olika AC-grupperna inom regionen. Så ditt intresse för miljö-, kvalitets- och HR frågor och dess samverkan med arbetsmiljö är viktigt.

Du förväntas också vid förfrågan kunna föredra ärenden för regionens ledningsgrupp. Du kommer att företräda regionen i koncern-/affärsområdet gällande frågor inom arbetsmiljö samt delta och driva utvecklingsprojekt i nära samarbete med HR, kvalitet- och miljöfunktioner.
I rollen ingår vidare att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar samt bistå vid externa kontakter med kunder, myndigheter, branschorganisationer, leverantörer, studiebesök.

Du blir placerad på något av våra lokalkontor och har region Nord som arbetsområde. Körkort B ett krav då resor i tjänsten kommer att ingå.

Vi söker dig...

...som har flera års erfarenhet av systematiskt och operativt arbetsmiljöarbete, det är meriterande om det varit inom infrastruktur-/byggbranschen. Du behöver ha några års erfarenhet för att känna dig bekväm i rollen då du kommer behöver ta diskussioner, såväl internt som externt, gällande lagstiftning och Peabs policys inom området.
Vidare har du kunskap/erfarenhet om MTO samt om ledningssystem inom kvalitet och arbetsmiljö.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Vi har valt rekryteringkanaler varför vi vänligt men bestämt tackar nej från rekryterings- och annonsföretag vilka erbjuder sina tjänster.
Mer info
Kontaktperson David Norberg, HR
Telefon 0733-848 747
Område Gävle
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 57 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.