Arbetsmiljöingenjör NCC Bergnäset

Arbetsmiljöingenjör NCC Bergnäset

Är arbetsmiljö precis lika intressant och prioriterat för dig som det är för oss på NCC? Vill du vara en del i en organisation där vi ständigt strävar efter att förbättra säkerheten på våra arbetsplatser och där ”hålla nollan” är högst på agendan? Har du också erfarenhet av ställningsbranschen är du troligen vår nya kollega!

Du supporterar vår ställningsverksamhet ”Bergnäset” som finns i norra och mellersta delen av Sverige och du rapporterar till Infrastructures arbetsmiljöchef som finns placerad i Stockholm.

Bergnäset är ett starkt och anrikt företag som verkat i över 25 år. Bolaget har nu en ny VD och har påbörjat en förändringsresa för att stärka sin position på marknaden och där ligger säkerhet och arbetsmiljö först på agendan.

Du ingår i arbetsmiljöorganisationen i Sverige och tillhör en grupp med arbetsmiljöingenjörer som finns placerade över hela landet. Hos oss ges möjligheter till att samarbeta i arbetsmiljöfrågor inom gruppen och med de andra affärsområdena inom företaget.

Rollen som Arbetsmiljöingenjör

Som arbetsmiljöingenjör kommer dina dagar präglas av stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Din främsta uppgift handlar om att arbeta nära vår verksamhet och våra projekt, chefer och medarbetare för att förbättra, stötta och följa upp arbetsmiljöarbetet.

Du ska skapa förutsättningar för chefer och anställda att nå sina arbetsmiljömål och bidra till att höja säkerheten hos våra kunder. Detta gör du genom att skapa tydliga processer, rutiner och enkla verktyg. Du jobbar också med systematiskt arbetsmiljöarbete ute på våra arbetsplatser i nära samarbete med plastledningen. Du ska vara lyhörd och utveckla arbetsmiljöarbetet utifrån kunderna och den egna organisationens behov samtidigt som du ska styra och följa upp så att Bergnäset uppfyller NCC:s arbetsmiljöpolicy, särskilda arbetsmiljöföreskrifter för ställning samt branschföreningen STIB:s auktorisationskrav.

Du ska kunna utföra internrevisioner samt svara på myndighetsinspektioner som vi kan ha haft.

Hos oss har du en väldigt viktig funktion då du ska jobba för att inträffade händelser rapporteras in och du ska hjälpa våra linjechefer att utreda allvarliga incidenter på våra arbetsplatser. Vårt mål är att vi skall ha noll olyckor på våra arbetsplatser.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller likvärdigt område, samt flerårig erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete. Du har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor, god kunskap i lagtext och tillämpning. Tjänsten kräver att du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som person ser vi att du trivs med att arbeta nära verksamheten i en relationsskapande och coachande roll. Eftersom du är van vid att självständigt styra och prioritera ditt arbete och hantera en stor variation av frågor ser du det som en rolig utmaning att få vara del i våra projekt och bistå med rådgivning som är praktiskt användbar.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med ställningsmontage, ledningssystem och att hantera myndighetsinspektioner.

Vi söker en person som vill bidra till vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor och som kan stå för våra grundläggande värderingar: Ärlighet, Respekt, Tillit.

Ytterligare information

Tjänsten är tillsvidare och med fördel placerad någonstans längst kusten mellan Luleå och Stockholm. Då du stöttar vår ställningsverksamhet som finns i hela Sverige så förekommer resande i tjänsten där B-körkort är ett krav. I vissa fall kan övernattning på annan ort förekomma.

Kontakt och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Arbetsmiljöchef, Marika Johansson på telefon 0790 - 66 17 26 eller HR-Specialist, Jonas Andersson på telefon 0790 - 78 79 39. Din ansökan vill vi ha senast den 2021-05-15, vårt urval och intervjuer startar först efter sista ansökningsdag.

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.
Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 15 maj 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt och Tillit.