Verksamhetssamordnare inom Fastighetsbildning

Verksamhetssamordnare inom Fastighetsbildning

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetssamordnare är du en del av divisionens stab. Staben har till uppgift att stötta divisionschefen och divisionens ledningsgrupp. Du arbetar med Lantmäteriets och divisionens årshjul och grovplanerar innehåll på ledningsgruppens möten under året utifrån det arbetet. Du planerar dagordningen för olika möten tillsammans med divisionsledningen och håller i praktiska arrangemang för ledningsgruppens fysiska möten, du deltar på olika möten, skriver minnesanteckningar och sammanställer material. Du är behjälplig i uppföljning av verksamheten och skriver underlag för rapportering i Lantmäteriets gemensamma system. Utifrån din bakgrund och kompetens deltar du i stabens arbete och ansvarar för att ta fram olika typer av beslutsunderlag och utredningar, liksom för att hålla en struktur för divisionens arbete med olika yttranden, remissvar och uppdrag från regeringen. Resor förekommer i tjänsten. Placeringsort Gävle alternativt Stockholm.

Kvalifikationer
Du har relevant eftergymnasial utbildning med kurser inriktade mot samhällsvetenskap och/eller administration alternativt andra kurser som arbetsgivaren bedömer lämpliga för tjänsten. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet med inriktning av kvalificerad administration alternativt vad arbetsgivaren bedömer relevant. Du behärskar Officepaketet och avancerad nivå i Excel samt kan snabbt sätta dig in i olika digitala verktyg. Du har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av - arbete i statlig förvaltning - arbete i en stab eller direkt underställd högre chef i staten - att hantera uppgifter utifrån offentlighetsprincipen och förvaltningslagen - eller varit engagerad i samhällsbyggnads- eller fastighetsbildningsfrågor Vi söker en person som är nyfiken och kan se möjligheter i förändring. Du har förmåga att samordna operativa och strategiska frågor med hög integritet och professionell inställning. Du kan fokusera under press och har förmåga att hantera variation i din arbetsbelastning. Du förväntas leverera service av hög klass och bygga upp en struktur genom administration, koordinering och god ordning. Du är proaktiv, orädd och tar egna initiativ och beslut utifrån divisionsledningens prioriteringar och lantmäteriets övergripande beslut, där förmågan att bygga upp ett ömsesidigt förtroende är viktigt. Du kan leda arbetsprocesser och ta helhetsansvar samtidigt som du har ett självständigt omdöme, ser vad som behöver göras och även värdesätter ansvarstagande och kvalitet i samarbetet med kollegor och kunder. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Catharina Hökby
Telefon 0498-282787
Område Gävle
Yrkesroll Administration, Assistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!