Utredare, Gävle

Utredare, Gävle

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.Arbetsuppgifter
Som utredare vid ortnamnssektionen kommer din huvudsakliga arbetsuppgift att bestå av att utreda, skriva och fatta beslut i ärenden rörande ortnamn. I huvuduppgiften ingår också att delta i sektionens arbete med utbildning och rådgivning inom ortnamnsområdet till kommuner, andra myndigheter samt organisationer och privatpersoner. Du kommer även att delta i utvecklingsarbete inom sektionens ansvarsområde.

Kvalifikationer
För denna tjänst krävs examen från högskola eller universitet inom relevant område, gärna med huvudämne inom nordiska språk. Utbildning med inriktning mot namnforskning liksom erfarenhet av att läsa och tolka historiskt material är meriterande.

Tidigare erfarenhet av handläggning i offentlig förvaltning är meriterande liksom kunskaper inom något av de samiska språken, finska eller meänkieli.

Som person ser vi att du är trygg, stabil och har självinsikt.

Du har en hög språklig, social och analytisk förmåga. Du har vidare en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och kan anpassa din kommunikation utifrån detta.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mattias Johansson
Telefon 026-63 36 51
Område Gävle
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!