Regional geodatasamordnare, Gävle

Regional geodatasamordnare, Gävle

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Arbetsuppgifter
Som regional geodatasamordnare arbetar du i framkant med digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen. Du är en självklar del i genomförandet av de uppdrag som Lantmäteriet fått av regeringen för att effektivisera samhällsbyggnadsprocessen. Just nu ligger fokus på en sammanhållen informationsförsörjning och uppbyggnad av en nationell plattform för åtkomst till geodata. Du är delaktig i den förändringsprocess som digitaliseringen för med sig för vår bransch och är en viktig länk i kommunikations- och utbildningsinsatser kring det. En central arbetsuppgift som regional geodatasamordnare är att utveckla Lantmäteriets samverkan med kommuner, myndigheter och andra aktörer - ibland som rådgivare och stöd, ibland i projekt där vi tillsammans driver utvecklingen framåt med målet att nå en effektivare försörjning och ökad användning av geodata i samhället. Att vara aktiv i regionala nätverk är en viktig uppgift liksom att vara lyhörd för användarnas synpunkter och behov och förmedla dessa till Lantmäteriet. I rollen som regional geodatasamordnare är du kommunikativ och gillar att hålla föredrag och utbildningar. Då de närmaste kollegerna är stationerade på olika orter runt om i landet arbetar du självständigt, och digitala möten och en del resor är naturliga inslag i din vardag.

Kvalifikationer
* Du har högskoleexamen inom samhällsbyggnad eller annan lämplig utbildning. * Du har arbetat flera år inom samhällsbyggnadsbranschen i statlig, kommunal eller privat sektor. * Du har erfarenhet av att arbeta med digital information, t.ex. geodata eller BIM. * Du har ett intresse av att leda och inspirera människor i förändringsprocesser, och kan själv gärna vara föregångare och visa på goda exempel och förslag på hur digitaliseringen kan effektivisera vår vardag. * Du har kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. * Du har erfarenhet av att samverka med andra, skapa kontakter samt förmåga att bygga goda relationer. * Att ha körkort underlättar ditt arbete.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Johan Linjer
Telefon 026-63 38 75
Område Gävle
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!