Projektledare, Liberia

Projektledare, Liberia

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Arbetsuppgifter
I det nystartade Liberiaprojektet erbjuder vi en unik möjlighet att bekämpa fattigdom, bidra till Liberias utveckling och få växa som människa genom internationella erfarenheter. Lantmäteriet har precis startat ett bilateralt samarbetsprojekt, finansierat av Sida, med The Liberian Land Authority (LLA) som pågår 2019-2023. För att genomföra projektet behövs tre experter stationerade i Liberia under delar av projekttiden, varav en i rollen som projektledare. De kompetenser/fokusområden, på olika nivåer, som kommer att behöva finnas på plats under olika delar av projekttiden är: * Fastighetsinskrivning * Praktisk fastighetsbildning * Lagar och arbetsprocesser * Arkiv- och dokumentfrågor * Kommunikation och kundcenter * Rådgivning på ledningsnivå * Fysisk planering och miljöfrågor * Jämställdhet * Lärande och utbildning Liberia är ett fattigt land där landsektorn generellt, och LLA specifikt, har stora utmaningar inklusive brist på finansiering, utbildad personal, utrustning samt fungerande processer och arbetssätt. Projektets fokus är att bygga upp LLA:s kapacitet, som utan stödet från Lantmäteriet kommer att ha svårt att genomföra sina uppgifter. Stödet omfattar kapacitetsbyggande av såväl individer som institution och arbetsprocesser inom LLA och andra viktiga aktörer inom landsektorn i Liberia. Detta bedöms nödvändigt för att kunna ge utsatta grupper en möjlighet till formaliserat och säkert ägande. Särskilt fokus i projektet kommer att läggas på kvinnors rättigheter. Som projektledare är du ansvarig för att driva och planera projektet inom avtalade ramar. Du leder det dagliga arbetet, både på en övergripande nivå (där du planerar, följer upp och rapporterar) och en praktisk (där du ger råd, håller utbildningar och stöttar främst LLA:s personal). Förutom att verka som projektledare ska du således även bidra inom minst ett av projektets fokusområden där du arbetar som en del av teamet tillsammans med övriga långtids- och korttidsexperter samt systermyndighetens personal. Projektet har genomgått förberedelsefasen och ska nu exekveras, ambitionen är att du som projektledare ska bo i Monrovia under minst 2 år och driva projektet. För denna tid kommer Lantmäteriet att skriva ett s.k. URA-kontrakt med dig. Kontraktet gäller för arbetstagare vid svenska myndigheter där man enligt arbetsgivarens beslut ska vara stationerade utomlands för tjänstgöring. Efter stationeringen i Liberia återgår du till din ordinarie tjänst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en vana av att arbeta i en internationell miljö och behärskar svenska och engelska i båda tal och skrift. Du har gedigen erfarenhet av den svenska statstjänstemannarollen. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i Afrika eller liknande miljöer och kapacitetsuppbyggnad i utvecklingsländer, företrädesvis från Afrika. För att lyckas i arbetet behöver du ha god samarbetsförmåga på alla nivåer (med interna resurser, ledningsgrupp, beställare, samarbetspartner m.fl.) och kunna agera pedagogiskt för att förmedla kunskaper, ge handfast praktiskt stöd och lösa problem som uppstår. Du har en god verbal kommunikationsförmåga, är tydlig och kan lyssna och anpassa dig till motpart och situation. Ditt ledarskap utmärks av att du är lyhörd, flexibel och prestigelös och agerar med hög integritet och god självinsikt. Du leder och motiverar dina medarbetare med ett coachande ledarskap, och agerar engagerande, flexibelt och entusiasmerande för att skapa resultat tillsammans med teamet.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Tobias Lundberg
Telefon 070 227 9731
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Projektledare, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!