Jurist, Gävle

Jurist, Gävle

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Arbetsuppgifter
På juridiksektionen arbetar en grupp på tio jurister. I vårt uppdrag ingår att identifiera, belysa och tillgodose divisionens behov av juridiskt stöd vid löpande verksamhet och verksamhetsutveckling. Det innebär att arbetet bland annat består av att genomföra utredningar, handlägga ärenden samt delta i projekt och utvecklingsinsatser. Som jurist hos oss kommer du att komma i kontakt med ett flertal olika rättsområden som rör både offentlig rätt och privaträtt. Vi arbetar bland annat med frågor som rör integritetslagstiftning (inklusive särskilda registerförfattningar), immaterialrätt, avtalsrätt, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt och myndighetssamverkan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och ser gärna att du har arbetat två till fem år med kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser som meriterande om du har ett särskilt intresse för IT-rätt och digitalisering av offentlig förvaltning. Särskilt meriterande är erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig och/eller kommunal förvaltning. Erfarenhet av domstolsarbete är också meriterande. Som person vill vi att du: Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen. Förstår komplicerade språklig underlag, både talade och skrivna. Producerar egna dokument av hög kvalitet. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren. Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar sin inriktning när målen ändrar sig.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Carl-Erik Zetterlund
Telefon 026-63 33 39
Område Gävle
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!