IT-trainee, Gävle

IT-trainee, Gävle

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Arbetsuppgifter
Hos oss erbjuder vi dig en tillsvidareanställning som inleds med ett nio månaders IT-traineeprogram inom systemutveckling och drift & infrastruktur. Utveckling och IT:s uppdrag är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva systemlösningar och tjänster. Vi arbetar i en modern miljö med DevOps och agila metoder och du kommer att ingå i ett team med mycket eget ansvar och befogenheter. I nära samarbete med verksamheten utvecklar vi en av regionens största och mest avancerade IT-miljöer. Efter genomgånget traineeprogram kommer du att ingå i något av våra agila systemutvecklingsteam eller som utvecklare i något av våra team på drift & infrastruktur. I IT-traineeprogrammet ingår: - ett skräddarsytt program där introduktion, utbildning och praktik ingår - kurser i våra verktyg och miljöer - en fadder som kommer följa dig under hela din traineetid - möjlighet att delta i någon konferens eller liknande under traineetiden - en möjlighet att bekanta dig med Lantmäteriets hela organisation och verksamhet - ett unikt tillfälle att bygga nätverk som är till nytta för din fortsatta karriär

Kvalifikationer
Är du nyutexaminerad inom IT och vill jobba i teknikens framkant? Då har du alla möjligheter att rivstarta din karriär hos oss. Beroende på inriktning brinner du för systemutveckling eller framtidens IT. För systemutveckling vi vill att du: - är nyutexaminerad med minst 180 högskolepoäng inom IT/data. För drift & infrastruktur vi vill att du: - är nyutexaminerad med minst 180 högskolepoäng inom IT/data, alternativt 2 år YH-utbildning inom relevant område. Vi gärna att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Skicka därför in din ansökan på svenska. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en lagspelare, nyfiken, analytisk, öppen och flexibel. Tjänsterna är säkerhetsklassade och kräver svenskt medborgarskap.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Daniel Lindberg
Telefon 026-633659
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!