Ekonomiadministratör, Gävle

Ekonomiadministratör, Gävle

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Arbetsuppgifter
Rollen som ekonomiadministratör innebär löpande ekonomiadministrativa arbetsuppgifter t.ex. granskning och kontering av leverantörsfakturor samt betalning av dessa, reverseringar och omföringar, kontoavstämningar vid månads- och årsbokslut samt löpande ekonomisupport till verksamheten via telefon och mail. På sektionen hanterar vi även kundfakturor, omföringar och inbetalningar samt utbetalningar från kundreskontra. Vi hanterar också ansökningar om anstånd med betalning samt betalningsföreläggande till Kronofogden. Vi arbetar även med anslutningar av leverantörer och kunder till vår e-fakturaväxel. Vi tillämpar ett teambaserat arbetssätt. Vi arbetar med ständiga förbättringar av våra processer och därför utvecklas våra arbetsuppgifter kontinuerligt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har 3-årigt gymnasium och som har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Meriterande är om du har arbetat med liknande uppgifter inom offentlig verksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ekonomisystemet Unit4 Business World (Agresso) och Visma Proceedo. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Du samarbetar bra med andra människor och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Du har förmågan att strukturera ditt arbete och driver dina processer vidare. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjligheterna i förändringar. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och verksamheten och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är också uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jennie Sandberg
Telefon 026-63 32 93
Område Gävle
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 feb 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!