Agile Coach, Gävle

Agile Coach, Gävle

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Arbetsuppgifter
Är du sugen på att göra något nytt? Välkommen till oss på Lantmäteriet! Inom Systemutvecklingsverksamheten är vi agila på riktigt. Vi releasar samhällsnytta varje dag. Vi är en organisation som sätter utvecklaren i fokus och arbetar kontinuerligt med att förbättra hur vi jobbar med systemutveckling. Våra utvecklingsteam är självständiga och har stort utrymme att välja lämpliga tekniker, verktyg och arbetssätt. Alla i teamet tar gemensamt ansvar för utveckling och drift av de applikationer de jobbar med. Vi ger alla medarbetare stort förtroende och tillit. Vi söker nu en Agile Coach som vill hjälpa teamen och medarbetare att arbeta mera effektivt. Du kommer att vara medlem i ett team som består av erfarna coacher och systemutvecklare som ger stöd och hjälp till andra team och medarbetare inom Lantmäteriet. Du kommer bland annat bidra med att: * Sprida kunskap om agila principer, metoder och tekniker * Coacha och ge stöd till team och medarbetare * Vara med och driva det agila arbetet framåt * Medverka i förändringsarbete * Leda och facilitera workshops och seminarier

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har även dokumenterad erfarenhet av agila arbetssätt och har bra kunskap om populära agila metoder, värderingar och principer. Du har tidigare varit Agile Coach, Scrum Master, Team Coach eller liknande. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna: * Du har en god pedagogisk förmåga och är duktig på att förklara idéer och inspirera andra att prova nya sätt att arbeta på * Du är bra på att samarbeta och är lyhörd och smidig * Du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet * Du är en pragmatisk problemlösare som fokuserar på att hitta effektiva lösningar framför att följa en given process * Du gillar omväxlande arbetsuppgifter och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter Du kan kommunicera på svenska på ett tydligt och konstruktivt sätt, både muntligt och skriftligt.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anja Mörtman
Telefon 026-633164
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!