Arbetsledande ekonom till Länsstyrelsen

Arbetsledande ekonom till Länsstyrelsen

Söker du en ansvarsfull roll innehållande både ekonomi och personalledning? Trivs du med att driva, utveckla och samordna ekonomifrågor? Är du även strukturerad i ditt arbetssätt, har en coachande och kommunikativ förmåga. Då kan du vara den arbetsledande ekonom som vi söker till vår kund Länsstyrelsen i Gävle!

Om tjänsten
Som arbetsledande ekonom har du det övergripande ansvaret för att driva, samordna och utveckla ekonomifrågorna inom myndigheten. Du har ett nära samarbete med länsrådet där du förväntas bidra med ett synsätt som gagnar myndigheten som helhet. I uppdraget ingår det även att medverka till att utveckla vår verksamhetsstyrning och att skapa och analysera ekonomiska beslutsunderlag i strategiska frågor. Du rapporterar till enhetschefen för verksamhetsstöd.

Du leder arbetet på ekonomifunktionen med löpande redovisning, årsbokslut, årsredovisning, budgetuppföljning och finansieringsfrågor. Ekonomifunktionen består idag av sex personer som arbetar med ekonomi och upphandling. Du kommer att anställas som ekonom med förordnande som funktionsansvarig, Förordnandet är normalt på 2 år och särskilt lönetillägg utgår för uppdraget.

Om dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi samt har erfarenhet av förvaltnings- och projektekonomi. Du bör även ha erfarenhet av arbetsledning och utvecklingsarbete. Meriterande om utvecklingsarbetet har inriktning mot digitalisering. Meriterande är också om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet.

Vidare ser vi att du har förmågan att driva arbetet och utvecklingen på ett strategiskt, operativt, målinriktat och strategiskt sätt. Som ledare skapar du goda förutsättningar att göra ett gott arbete genom ett öppet och inkluderande arbetssätt. Som person har du förmågan att skapa goda relationer, har god pedagogisk och kommunikativ förmåga. En stark teamkänsla och prestigelöshet värdesätts högt. Ditt strukturerade arbetssätt, ditt driv och ansvarstagande i kombination med dina goda sociala färdigheter och din framåtanda gör att du når framgång här.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i Offentlig sektor. Enheten för verksamhetsstöd består av funktionerna centraldiarium, ekonomi, kommunikation, personal och service.

Om anställningen
Länsstyrelsen har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco.

Länsstyrelsen erbjuder dig:
En trivsam och prestigelös arbetsplats där man prioriterar att personalen mår bra. Flertalet förmåner och medarbetaraktiviteter. Anställningsformen är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Om ansökan
Tjänsten tillträds enligt överenskommelse och rekryteringsarbetet kommer att ske löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
  • Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
  • Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
  • Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
  • Ifall du är aktuell för tjänsten efter intervju med oss på Adecco kommer du att få träffa vår kund för en slutgiltig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Ulrika Struve, ulrika.struve@adecco.se alt. via tel: 023- 70 5596.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord

Arbetsledande ekonom, Gävle, Länsstyrelsen, Adecco, Ekonom, chef, ledare
Mer info
Kontaktperson Ulrika Struve
Telefon 023-70 55 96
Område Gävle
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 7 juli (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.