Servicechef till Verksamhetsstöd vid Länsstyrelsen Gävleborg

Servicechef till Verksamhetsstöd vid Länsstyrelsen Gävleborg

Om tjänsten
Som servicechef vid Länsstyrelsen ansvarar du för att samordna och leda servicefunktionens operativa arbete. Du har chefsansvar för sju medarbetare samt serveringspersonal vid Gävle slott. Som chef är du bärare av Länsstyrelsens värdegrund, vårt medarbetarskap och vår ledarskapssyn. Servicechef rapporterar till enhetschef vid Verksamhetsstöd och service samt innehar rollen som biträdande enhetschef.

I din roll som servicechef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat innebära:
  • Leda, coacha och utveckla medarbetarna inom funktionen.
  • Samordna fastighetsfrågor och genomföra åtgärder av operativ karaktär.
  • Samordna och genomföra planerade åtgärder inom exempelvis internsäkerhet, brandskyddsarbete och vårt miljöledningssystem.
  • Koordinera, samordna och bemanna arrangemang på vårt residensens Gävle slott samt vår konferensvåning på Gävle slott.
  • Samordning av bilpark.
  • Inköp och upphandling.
  • Samordna IT-relaterade frågor för verksamheten.
  • Delta i diverse projekt och utveckla delar inom verksamheten.
Tjänsten som servicechef är en tillsvidareanställning vid Länsstyrelsen Gävleborg, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Gävle, efter överenskommelse kan visst distansarbete förekomma.

Länsstyrelsen är en totalförsvarsmyndighet och har uppdrag att samordna länets beredskap. Därav är tjänsten som servicechef placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning fattas. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse.

Om dig
Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning inom för oss relevant ämnesområde och vi värderar din ledarskapserfarenhet högt och du har haft en ledande roll under ett antal år. Du har erfarenhet av att ha arbetat inom en verksamhet som har i uppdrag att stödja annan verksamhet och du har kunskap inom teknik och IT. Vidare ser vi det som meriterande om du har arbetat med säkerhetsarbete, har kunskap om offentlig upphandling och har erfarenhet av fastighetsförvaltning. Om du även har erfarenhet av att ha arbetat med lokalförändringar och av utveckling och förändringsarbete ser vi det som ett plus.

Som ledare inger du förtroende, är lyhörd och känner stort engagemang för att coacha och motivera dina medarbetare på ett positivt och inkluderande sätt. Som person har du förmågan att skapa goda relationer samt har god pedagogisk och kommunikativ förmåga. En stark teamkänsla och prestigelöshet värdesätts högt. Din förmåga att skapa förutsättningar för en öppen dialog och vara inlyssnande och rådgivande är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du har ett tydligt servicefokus och trivs med ett högt tempo samt omväxling och variation i arbetet. Vidare så är du tydlig, har god initiativförmåga och är duktig på att prioritera och balansera olika intressen och du behåller samtidigt lugnet i stressiga situationer. För att vara aktuell för rollen så har du har B-körkort och förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska. Ditt strukturerade arbetssätt, ditt driv och ansvarstagande i kombination med dina goda sociala färdigheter och din framåtanda gör att du når framgång här!

Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för människor och en vilja att få andra att växa och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Länsstyrelsen och Verksamhetsstöd
Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden. Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur. På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Enheten för verksamhetsstöd och service uppdrag är att samordna, leda och stödja organisationen inom ekonomi, upphandling, HR och servicefrågor. Vid enheten arbetar cirka 20 medarbetare inom områdena ekonomi, HR och service. Servicefunktionen ansvarar för att samordna fastighetsfrågor, IT-och teknikfrågor, transporter och bilar, inköp och upphandling av utrustning och förbrukningsmaterial. Servicefunktionen samordnar även vissa administrativa frågor inom verksamheten och arrangemang vid Gävle slott.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ulrika Struve via 023 -70 55 96 alternativt ulrika.struve@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se.

Sista ansökningsdag 15 augusti, vi behandlar ansökningarna löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Servicechef, avdelningschef, teamledare, enhetschef, ledare, chef, coach, fastighet, Verksamhetsstöd, Länsstyrelsen, Adecco, Gävle
Mer info
Kontaktperson Ulrika Struve
Telefon 023-70 55 96
Område Gävle
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida https://www.lansstyrelsen.se/gavleborg.html
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.