Försvarsdirektör till Länsstyrelsen Gävleborg

Försvarsdirektör till Länsstyrelsen Gävleborg

Om tjänsten
Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.
Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.


Som Försvarsdirektör leder du funktionen för samhällsskydd och beredskap som samordnar det geografiska områdesansvaret för krisberedskap och leder utvecklingen av det civila försvaret i länet. Funktionen har som uppgift att verka för att utveckla samverkan mellan aktörer i samhället och att samverkan kommer till stånd före, under och efter en kris/allvarlig händelse i syfte att säkerställa hög beredskap och effektiv krishantering. I uppdraget ingår att löpande analysera och beskriva risker och sårbarheter inom såväl egen myndighet som länet. Funktionen svarar även för den planering som krävs för att Länsstyrelsen skall kunna leda stora räddningsinsatser.

Försvarsdirektören ansvarar för att vidmakthålla och utveckla externa kontakter och nätverk inom beredskaps- och totalförsvarsområdet såväl på lokal nivå som på regional och nationell nivå. Försvarsdirektören är tillika funktionsansvarig vilket innebär att du är verksamhetsansvarig och leder det dagliga arbetet inom Funktionen Samhällsskydd och beredskap. Du bistår enhetschefen vid planering, budgetering och uppföljning av verksamheten och rapporterar i vissa frågor även direkt till Länsledningen. Du medverkar aktivt i arbetsplatsens arbetsmiljöarbete.

Uppdragen utförs till stor del inom olika nätverk, varför en viktig uppgift är att skapa, upprätthålla och vidareutveckla regionala nätverk samt att representera Länsstyrelsen i nationella nätverk inom beredskapsområdet. Du ska vara beredd att ingå som tjänsteman i beredskap (TiB) samt i Länsstyrelsens krisorganisation.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas.

Om dig
Du har en akademisk bakgrund eller har på annat sätt förvärvat en likvärdig och relevant kunskap för sakområdet. Du är allmänt väl samhällsorienterad och har en väldokumenterad erfarenhet som ledare. Du bör vara väl förtrogen med det svenska krisberedskapssystemet, har stilistisk förmåga och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du bör vara väl förtrogen med att arbeta i och leda en stab under påfrestande förhållanden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsarbete och är grundligt insatt i statlig förvaltning. Då resor i tjänsten förekommer så är B-körkort ett krav.

Som person inger du förtroende och trygghet, du är pedagogisk, inlyssnande och kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer. Du har också god initiativförmåga, är strukturerad, tydlig och behåller lugnet i stressiga och akuta situationer.

Då anställningen för tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och din ledarskapsförmåga.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Ulrika Struve via 023 -70 55 96 alt. ulrika.struve@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Försvarsdirektör, beredskapsdirektör, ledare, chef, Länsstyrelsen, Adecco, Gävle, Beredskap, Samhällsskydd, krisberedskap
Mer info
Kontaktperson Ulrika Struve
Telefon 023-70 55 96
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 28 nov 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.