Enhetschef till Verksamhetsstöd vid Länsstyrelsen Gävleborg

Enhetschef till Verksamhetsstöd vid Länsstyrelsen Gävleborg

Om tjänsten
Som enhetschef för Verksamhetsstöd så har du helhetsansvaret för att verksamheten drivs effektivt och utvecklas i enlighet med Länsstyrelsens vision och målbild. Du har personal- och budgetansvar för cirka tio medarbetare. Du har också det strategiska arbetsgivaransvaret för din enhet och leder och utvecklar arbetet tillsammans med medarbetarna. Vidare har du som enhetschef en viktig roll som samarbetspartner för övriga områden på Länsstyrelsen. Som chef är du bärare av Länsstyrelsens värdegrund, vårt medarbetarskap och vår ledarskapssyn. Enhetschefen rapporterar direkt till länsrådet och ingår i Länsstyrelsens ledningsgrupp.

I din roll som enhetschef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat innebära:
  • Leda, coacha och utveckla chefer och medarbetare inom enheten.
  • Driva strategiska frågor och utveckla verksamheterna ekonomi, HR och service.
  • Övergripande ansvar för fastighetsfrågor inom verksamheten.
  • Delta i pågående och kommande projekt såsom digitalisering, lokalförändringar.
  • Bidra till att det tvärsektoriella arbetet vid Länsstyrelsen genomförs och utvecklas.
  • Inköp och upphandling.
Tjänsten som enhetschef är en tillsvidareanställning vid Länsstyrelsen Gävleborg, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Gävle, efter överenskommelse kan visst distansarbete förekomma.

Länsstyrelsen är en totalförsvarsmyndighet och har uppdrag att samordna länets beredskap. Därav är tjänsten som enhetschef placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning fattas. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse.

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom för oss relevant ämnesområde och vi värderar din ledarskapserfarenhet högt och du har haft en ledande roll under ett antal år. Du har erfarenhet av att ha arbetat inom en verksamhet som har i uppdrag att stödja annan verksamhet och du har även erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Vidare ser vi det som meriterande om du har arbetat med säkerhetsarbete, har kunskap om offentlig upphandling och har arbetat i en verksamhet som har ett brett verksamhetsområde. Om du även har erfarenhet av att ha arbetat med lokalförändringar ser vi det som ett plus.

I ditt ledarskap är du lyhörd, har god pedagogisk förmåga, skapar delaktighet och goda relationer. Du har förmågan att ha helhetssyn, är flexibel och planerar för att skapa engagemang inom ditt ansvarsområde. Vidare ser vi att du driver arbetet och utvecklingen på ett strategiskt och målinriktat sätt. Du är idérik och har förmåga att hitta nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett tydligt servicefokus och trivs med ett högt tempo samt omväxling och variation i arbetet. Du visar också gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. I ledningsgruppen ger du av din erfarenhet och samarbetar för god utveckling av verksamheten i ett helhetsperspektiv. För att vara aktuell för rollen så har du har B-körkort och förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska.

Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för människor och en vilja att få andra att växa och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Länsstyrelsen och Verksamhetsstöd
Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden. Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur. På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Enheten för verksamhetsstöd och service uppdrag är att samordna, leda och stödja organisationen inom ekonomi, upphandling, HR och servicefrågor. Vid enheten arbetar cirka 20 medarbetare inom områdena ekonomi, HR och service.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Ulrika Struve via 023 -70 55 96 alternativt ulrika.struve@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se.

Sista ansökningsdag 15 augusti, vi behandlar ansökningarna löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Avdelningschef, enhetschef, ledare, chef, verksamhetsstöd, Länsstyrelsen, Adecco, Gävle
Mer info
Kontaktperson Ulrika Struve
Telefon 023-70 55 96
Område Gävle
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida https://www.lansstyrelsen.se/gavleborg.html
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.