Reskontraekonom

Reskontraekonom

Nu formerar Infranord styrkorna för att vidareutveckla den svenska järnvägen.
Är du en noggrann och driven Reskontraekonom som är redo för nya utmaningar? Då kan du vara Infranords framtida medarbetare!

Arbetsuppgifter:

Reskontran arbetar som en gemensam stödjande enhet till samtliga gemensamma funktioner, regioner och övriga enheter inom bolaget, vi stöttar även vårt norska dotterbolag. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Gävle och du kommer ingå i ett team som består av sju personer.

Som Reskontraekonom på Infranord ansvarar du för att:
  • Kontroll och upplägg av nya leverantörer samt ansvar för kvalitén i leverantörsregistret
  • Distribution av fakturor som fastnar i systemet, reklamation av omärkta fakturor, avvisade fakturor m.m.
  • Filterkontroller av leverantörsfakturor ex utländska fakturor, byggmomsfakturor, representationsfakturor
  • Hantering och upplägg av ersättare i systemet för både godkännare och attestanter
  • Hantering och kontroll av påminnelser, inkassokrav och räntefakturor
  • Hantera samtliga Infranords utbetalningar: leverantörsfakturor, reseräkningar, löner, akututbetalningar, skatt- och arbetsgivaravgifter, moms, F-skatt m.m.
  • Återredovisning från bank av gjorda utbetalningar
  • Upprätta omföringar och registrera i huvudboken
  • Kontoavstämningar, kontoanalyser och bokslutsdokumentation
  • Månatlig rapportering av Intrastat till SCB
Som anställd på Infranord är du en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet, arbetsmiljö och bra kundbemötandet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har gymnasium eller högskoleutbildning samt 2-3 års erfarenhet från reskontra och redovisningsarbete, gärna från ett större bolag. Det är meriterande om du är van användare av affärssystemet Agresso eller något annat större ekonomisystem. Du har goda kunskaper i Officepaketet. Du formulerar dig väl i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

För att trivas i den här rollen är du en person som tar ansvar för ditt arbete, är noggrann, strukturerad och flexibel. Du har god social kompetens och samarbetsförmåga och du är van att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är välkomna till oss.

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Majoriteten av våra cirka 1800 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Vi har också medarbetare som arbetar inom verkstad med spårgående fordon. Vår ambition är att maximera effekten av varje investerad järnvägskrona.

Infranord - Spåret till framtiden.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Infranord är Sveriges och Nordens ledande järnvägsentreprenör. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret mot framtiden. Våra 3 000 medarbetare finns över hela landet och vi omsätter 4,5 miljarder kronor. Infranord hette tidigare Banverket Produktion.