Sportsligt ansvarig Gefle IF Fotboll

Sportsligt ansvarig Gefle IF Fotboll

Dina arbetsuppgifter

Gefle IF Fotboll söker nu en sportsligt ansvarig - en trygg ledare som skapar långsiktig fotbollsutveckling genom andra ledare!

Som sportsligt ansvarig i Gefle IF Fotboll är du den som driver och utvecklar vår fotbollsidé med ansvar för hela fotbollsverksamheten. Du är den som möjliggör för våra unga talanger att utvecklas och sedan ta steget till våra representationslag samtidigt som du tillsammans med övriga ledare säkerställer att spelartrupperna har den sammansättning som krävs för att nå våra långsiktiga sportsliga mål. Till din hjälp, förutom alla kompetenta ledare, finns ett antal koordinatorer inom dam, akademi och ungdom. Det finns även ett kansli och du blir tillsatt av och rapporterar till styrelsen.

Din roll handlar om att skapa en miljö där våra spelare och ledare, i och kring vår organisation, vill utvecklas och lära av varandra för att kunna prestera till max. Du har också ansvar för att den budget som avsätts för den sportsliga verksamheten efterlevs.

Den långsiktiga målbilden är:
  • Representationslagen till eliten senast 2025
  • En akademi som levererar spelare till fotbollsvärlden
  • Bredd som fostrar framtidens förebilder
  • GIF - En förebild inom svenskt föreningsliv, för ett bättre Gävle
Din profil

För att lyckas i rollen bör du ha en gedigen erfarenhet av ledarskap, verksamhetsstyrning, analys och uppföljning. Du bör ha vana av att arbeta i en komplex organisation och vara införstådd i att arbetet kan innebära stor arbetsbelastning under vissa perioder. Du behöver ha mycket goda kommunikativa egenskaper och på djupet förstå kommunikationens betydelse för att driva förändring. Det är inget krav, men det är en stor fördel och meriterande om du har erfarenhet från liknande arbeten i förening och/eller förbund. Utöver detta behöver du ha ett stort befintligt nätverk inom fotbollen.

Du förstår vikten av tydlighet och samarbete för att lyckas långsiktigt och förstår att inkludering är av yttersta vikt för att helt enkelt få mångfalden av människor och olikheter att leverera. Till det är du en vinnarskalle med ett framåtlutat arbetssätt - och det smittar av sig.

Välkommen till en nyckelroll för Gefle IF:s framgångsrika fotbollsutveckling!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Clockwork rekrytering och vid frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Pernilla Antonsson på pernilla.antonsson@clwork.se eller Linda Westerlund på linda.westerlund@geflefotboll.com
Sista ansökningsdag den 12/1 2020

Läs mer: www.gefleiffotboll.se
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 jan 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gefle IF är en av Sveriges äldsta föreningar som fostrat människor och skapat elitidrottare i över hundra år. Gefle IF fotboll söker dig som vill få chansen att tillsammans med över 150 ledare och fler än 1 000 spelare ta GIF till eliten och #Geflermöjligheter att lyckas!

Med stor verksamhet inom både dam och herr i alla åldrar, med en akademi som gör framsteg och representationslag som strävar mot eliten, så finns plattformen för att utveckla fotbollen i Gävleregionen. Gefles herrlag har haft tuffa år vilket också skapat ett sunt ifrågasättande av vår verksamhet liksom en ökad kostnadsmedvetenhet som förhoppningsvis gör oss klokare i framtiden. Vi ska tillbaka till en mer hållbar elitnivå, för både dam och herr!