Rektor för IM gymnasiet

Rektor för IM gymnasiet

Arbetsbeskrivning
Vill du leda och utveckla vår organisation för introduktionsprogrammen som finns på våra tre gymnasieskolor? Du kommer att röra dig mellan skolorna och göra skillnad för eleverna så att de utvecklas kunskapsmässigt och växer som människor. Tillsammans gör vi Gävles framtid!

Som rektor har du det övergripande ansvaret för skolenhetens måluppfyllelse, kvalitets- och utvecklingsarbete. Du har ett direkt personalansvar för biträdande rektorer i ditt ledningsteam samt medarbetare inom administration och elevhälsa.

Din uppgift är att tillsammans med biträdande rektorer och engagerade medarbetare utveckla verksamheten mot skolans mål, uppdrag och prioriterade områden - att alla elever ska utmanas och klara sin utbildning.

Ditt ledarskap har en tydligen inriktning mot elevers lärande och du stödjer dig naturligt på skolans olika styrdokument. Omvärldsorientering och omvärldskontakter är en viktig del av ditt arbete.

Som rektor är du direkt underställd verksamhetschefen för gymnasieutbildningarna och särskolan. Du ingår i verksamhetschefens ledningsgrupp där ledningsgruppsarbetet är fokuserat på gemensamma frågor som berör elevernas utbildning, men även strategiska frågor som rör övriga verksamheter inom Utbildning Gävle.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsexamen med pedagogisk inriktning. Du har arbetslivserfarenhet som skolledare och erfarenhet av att driva pedagogisk skolutveckling och förändringsarbete. Du har genomgått den statliga rektorsutbildningen och är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av gymnasiet och introduktionsprogrammen.

För att lyckas med uppdraget behöver du vara en stark pedagogisk ledare med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du kan analysera, organisera och följa upp verksamhet och resultat. Du har förmåga att skapa resultat genom andra ledare. Du bidrar med nytänkande utifrån forskning och har ett evidensbaserat förhållningssätt.

Som person har du mycket god förmåga att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Du kan inspirera och skapa delaktighet. Du är trygg i att fatta och kommunicera beslut.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon. Ditt välmående är viktigt för oss - alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion. Hos oss kan du känna dig trygg - som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal.

Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare. Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv - som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår. Din utveckling är viktig för oss - som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Om arbetsplatsen
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola och särskola. Vi arbetar för att alla barn och elever ska utmanas och klara sin utbildning. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Tillsammans gör vi så att Gävles barn och elever når sina mål.

Borgarskolan - Skola för mänskliga rättigheter genom sitt samarbete med Amnesty International. Skolan har yrkesprogram och högskoleförberedande program som är starka inom Ung Företagsamhet.

Polhemsskolan - Gävles största gymnasieskola med prisbelönta yrkesprogram, högskoleförberedande program och Gymnasiesärskola.

Vasaskolan - Norrlands äldsta skola och grundades av Gustav Vasa redan 1557. Stark internationell profil med Vasa International School och rikt språkutbud. Fyra högskoleförberedande program och språkintroduktion erbjuds på Vasa.

Verksamheterna är utvecklingsinriktade vilket har resulterat i flera nationella kvalitetsutmärkelser bland annat Skolbibliotek i världsklass och Förstklassig skola VVS-branschen. Gävle kommuns gymnasieskola ingår i Teknikcollege och Vård och omsorgscollege.

Polhem och Vasa skolan nominerades till årets hållbara gymnasieskola 2020. Det resulterade i en andra plats som vi är stolta över.

Övrigt

Fackliga kontaktpersoner:
Christina Selhammer, Lärarförbundet, 026-17 83 83, tina.selhammer@lararforbundetavdelning.se
Kurt Hjalmarsson, Lärarförbundet skolledarna, 026- 17 98 84, kurt.hjalmarsson@gavle.se
Pia Eriksson, Vision, 026 - 17 92 84, pia.eriksson@gavle.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Therese Sarenbrant
Telefon 026-17 92 22
Område Gävle
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.gavle.se/
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (2 dagar kvar)