Planerings- / samhällsbyggnadsstrateg

Planerings- / samhällsbyggnadsstrateg

Arbetsbeskrivning

Gävle växer! Och nu söker vi en planeringsstrateg.

Framtidens Gävle är grönt, tryggt och nära för 120 000 Gävlebor. Det innebär att vi behöver fler bostäder men också mer av arbetsplatser, skolor, omsorg, kultur, idrottsanläggningar, parker och kommunikationer. Tillsammans gör vi så att Gävle växer.

Övergripande planering arbetar med strategiska frågor inom mark, miljö, exploatering och översiktsplanering. Vi är drygt femton medarbetare som tillsammans arbetar för att Gävle, i staden och på landet, ska kunna växa på ett strategiskt och hållbart sätt.

Med överblick och långsiktighet bidrar du till framtidens Gävle. När Gävle växer ska förskolor och skolor, ledningar och gator, trygghetsboenden, fotbollsplaner, kollektivtrafik och grönstruktur också utvecklas. Översiktsplaner, fördjupningar, planprogram och stora infrastruktursatsningar är bekanta arbetsuppgifter för dig. I arbetet kommer du att samverka med duktiga kollegor och externa parter på regional och nationell nivå.

Tillsammans med dina kollegor så driver du utveckling av helheten. Du planerar och agerar beställare i övergripande planeringsprojekt. Du säkerställer att vi håller kvalitet och rätt fördjupningsgrad, tidplan och ekonomi. Du ser till att Gävle utvecklas i linje med kommunstyrelsens prioriteringar och intentioner. Du samverkar med Gävleborna och med företag och verksamheter i Gävle.

Som planeringsstrateg hos oss arbetar du med stadsutveckling. Du är med och formar Gävle och du utformar arbetet för hur Gävle ska utvecklas. Du ser och prövar vägval och riktningar. Du strävar efter att få koncernen att gå tillsammans i en gemensam riktning.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har högskoleutbildning och flera års erfarenhet av liknande arbete. Kanske är du samhällsplanerare, plan-/landskapsarkitekt eller civilingenjör. Kanske är du lantmätare eller kulturgeograf. I vart fall har du goda kunskaper i frågor om planering, infrastruktur, miljö och stadsutveckling. Du är duktig på att äga processer som andra verkar i. Du får oss att samverka mot gemensamma mål. Och du är stark i att forma, beskriva och få med andra på dessa mål. Självklart har du god förståelse för kommunal planering och kommunala beslut.

För att lyckas hos oss kombinerar du initiativ och vilja att nå resultat med lusten att göra tillsammans. Vi arbetar kommunövergripande med utgångspunkten Ett Gävle. Det kräver att du har strategisk förmåga, kan förhålla dig till gemensamma viljor och riktlinjer, och att du kan omsätta dessa i praktisk handling och kloka beslut.

Tjänsten innebär resor med bil så du måste ha B-körkort.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon.

Ditt välmående är viktigt för oss - alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 000 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg - som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv - som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss - som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-15

Referensnummer: SG 39/19

Kontaktperson

Lars Wedlin
Planeringschef
Telefon: 026-17 91 63

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05
E-post: lena.arnberg@gavle.se

Josef Wårdsäter
Sveriges Arkitekter
Telefon: 026-17 96 18

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Lars Wedlin
Telefon 026-17 91 63
Område Gävle
Yrkesroll Industri & Anläggning, Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.gavle.se/jobba-hos-oss
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!