Förvaltningsassistent

Förvaltningsassistent

Bokningsenheten i Gävle församling administrerar bokningar av dop, vigsel och begravning. Enheten registrerar in- och utträden i Svenska kyrkan och övriga ärenden i kyrkobokföringen, bokar lokaler och resor, administrerar larm- och nyckelsystem.

Som förvaltningsassistent har du dagliga kontakter med dopfamiljer, vigselpar, sorgehus och begravningsbyråer. Du är en del av Bokningen, ett centralt nav inom församlingen på tre personer, med många interna kontakter via både mejl och telefon. Bemanning av telefonslingan är en viktig del i ditt arbete. Vidare ingår uppgifter rörande arkiv, viss diarieföring, register- och blanketthantering i enlighet med GDPR.

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning och god erfarenhet av arkiv-/dokumenthantering och då gärna inom förvaltning. Som individ trivs du med att ha ett eget ansvarsområde där ditt ordningsamma och strukturerade arbetssätt kommer till sin rätt. Du är van vid att arbeta med IT-system som stöd i ditt arbete.

Som person är du flexibel, prestigelös och har god förmåga att ta ansvar för dina uppgifter och driva arbetet framåt. Du trivs med att vara del av ett arbetslag som präglas av gott samarbete likväl som att du ger god service vid externa kontakter.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i Svenska kyrkans administrativa system som till exempel Kyrkobokföringen, Kyrksam och Aveny. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst.

Omfattning

Heltid, tillsvidareanställning.
Provanställning kan förekomma.
Tillträde
1 september.

Upplysningar lämnas av

Mats Näslund, kommunikationschef, 026-17 05 89 mats.naslund@svenskakyrkan.se
Helena Thimerdal, HR-partner, 026-17 05 07 helena.thimerdal@svenskakyrkan.se
Fackliga företrädare
VISION, Annika Fransson 070-650 23 33 annika.fransson@svenskakyrkan.se

Så ansöker du

Sista ansökningsdag är 2022-06-05 men i denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så skicka gärna din ansökan snarast. Skicka din ansökan till Gävle församling gavle.forsamling@svenskakyrkan.se
Märk ansökan med F-2022-38

Planerade dagar för intervjuer är 16 och 17 juni.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt och bestämt kontakt med mediasäljare och säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Mats Näslund, kommunikationschef
Telefon 026-17 05 89
Område Gävle
Yrkesroll Fastighet, Förvaltningsassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/gavle
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gävle församling finns och verkar i Gävle. Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Vi är många - anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar - som arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i. Gävle församling består bland annat av församlingsenheter, kyrkogårdsenheten, förskolenheten, familjerådgivningen, samtalsakuten och den gemensamma administrationen. Vi finns även på sjukhuset, högskolan, förvaret, häktet och anstalten, och vi är cirka 120 anställda.