Affärsnära Business Controller med stark analytisk förmåga

Affärsnära Business Controller med stark analytisk förmåga

Om tjänsten

Cibes Kalea Sverige AB, en del av framgångsrika Cibes Lift Group söker nu en affärsnära Business Controller med god kommunikationsförmåga och stark analytisk förmåga. Rollen är nyskapad på Cibes Kalea Sverige och personen kommer till stor del ansvara för och arbeta med översyn, processer och uppföljning. Som Business Controller sitter du med i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

I arbetsuppgifterna ingår
  • Bistå med analys av de ekonomiska resultaten på månads-, kvartals- och årsbasis
  • Upprätthålla kontroll över prisutveckling, marginalanalys, efterfrågan, projektberäkningar och andra affärsrelaterade aktiviteter
  • Ansvar för uppföljning av KPI:er
  • Översyn och ansvar för måluppfyllnad,
  • Uppföljning av enskilda affärer, distributörer och säljare
  • Översyn av processer
  • Översyn av systemstöd
  • Ansvar för ROI
  • Prognosarbete
  • Bistå med ekonomisk expertis i ledningsgrupp
Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Gävle. Det är möjligt att arbeta från Cibes Kaleas kontor i Stockholm alternativt distansarbete vid behov dock ej som placeringsort.

Om dig:
För att vara lyckosam i denna roll ser vi gärna att du har en kandidatexamen inom ekonomi samt flerårig erfarenhet från tjänst som Business Controller eller liknande roll.

För denna roll är det av yttersta vikt med erfarenhet av affärsnära ekonomi samt tidigare erfarenhet av controlling i en säljorganisation. Med din tidigare erfarenhet och kunskap kan du relativt snabbt komma igång i arbetet och sätta en struktur över rutiner och processer.
Du kan arbeta både självständigt och i team och har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete.

I denna roll kommer du ha många kontaktytor varav god kommunikationsförmåga krävs både på svenska och engelska.

Du trivs i där du får vara med och skapa rutiner, processer och strukturer samt får agera som stöd inom ekonomiska funktionen. Du är trygg i dig själv och vågar utmana och ifrågasätta och ser dig som en problemlösare.

Vidare har du goda IT kunskaper så som teams, Office 365, SharePoint

Om Cibes Kalea Sverige AB
Cibes Kalea Sverige AB (CKS) är en del av Cibes Lift Group, baserat i Gävle, Sverige. Cibes Lift Group är en internationell koncern, med säte i Sverige, som består av ett flertal bolag i Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Kina, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Indonesien, Filippinerna USA och Indien. Cibes tillverkar och säljer lågfartshissar till i stort sett hela världen. Cibes startades redan 1947, men har sedan början av 2000-talet haft en snabb och medveten tillväxt. Idag är vi en av de största aktörerna på lågfartshissmarknaden med över 850 anställda och en omsättning på strax över 1,3 miljard SEK.

Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt. Under de senaste åren har flera koncernövergripande systemimplementationer genomförts, däribland Monitor för den svenska företagsdelen och Microsoft Dynamics NAV (MS Nav) i de utländska dotterbolagen

Läs gärna mer på www.cibesliftgroup.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Lisa Sidén lisa.siden@wise.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.