Distriktschef till Caverion, Gävleborg

Distriktschef till Caverion, Gävleborg

Är du en kund- och försäljningsorienterad ledare? Då kanske du är Caverions nya Distriktschef för Uppsala-Gävle Service! Som Distriktschef får du förmånen att leda och utveckla arbetet inom ett snabbt växande område. Du får ta stort eget ansvar och har goda möjligheter att växa inom organisationen. På Caverion erbjuds du en öppen och dynamisk arbetsplats med många trevliga kollegor och ett spännande arbete där du deltar i ledningsgruppsarbetet för Region Mitt.

Om tjänsten

Som Distriktschef ansvarar du för produktion, ekonomi, kunder samt personal. Fokus ligger på att leda och utveckla verksamheten med lönsam tillväxt, både genom merförsäljning hos befintliga kunder men också genom att bearbeta nya affärer. Inom ramen för tjänsten har du budget- och personalansvar där du förväntas utveckla och stimulera medarbetarna att nå uppsatta målen. Det är väsentligt att du har goda ledaregenskaper, kan upprätthålla en god kommunikation samt samarbeta med såväl kunder, medarbetare, övriga affärsenheter och centrala funktioner inom Caverion. Distriktet består idag av cirka 65 medarbetare och bedrivs inom teknikdisciplinerna El, Tele-Data, Ventilation, Kyla och Automation.

I rollen ingår:
  • Personalansvar, personalutveckling, medarbetarsamtal
  • Aktivt arbeta för att utveckla affären och kontaktytorna hos kunder.
  • Resultatuppföljning mot budget
  • Resultatdrivande förbättringsarbete
  • Följa upp arbetet med produktion och planering
  • Arbete med utveckling och implementering av strategiska planer
  • Aktivt delta och medverka i regionens ledningsgrupp
Geografiskt sträcker sig distriktet mellan Uppsala, Gävle, Sandviken, Hofors och Söderhamn. Du är en del av ledningsgruppen för Caverion Region Mitt med ca 550 medarbetare. Ambitionen under de närmaste åren är att kraftigt öka distriktets tillväxt, både sett till kunder och nya medarbetare. Tjänsten är placerad i Gävle och du rapporterar till Regionchef Mitt.

Är det här du?

Till den här rollen söker vi dig som har en entreprenörsanda och motiveras av att arbeta på ett service- och kundorienterat sätt. Vi ser att du har en god kommunikativ förmåga och ett tydligt ledarskap som får människor att växa, motiveras och utvecklas. Du har en teknisk bakgrund med inriktning mot fastighet, VVS, el eller energi samt flera års erfarenhet av personal- och resultatansvar inom fastighetsrelaterad verksamhet. Vidare har du en hög social kompetens och en förmåga att skapa nya kundrelationer parallellt med att du utvecklar de befintliga kunderna.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du är handlingskraftig, resultatinriktad, strukturerad, förtroendeingivande och bra på samarbete.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Caverion med Level Executive. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Installation, el, ventilation, teknik, service, VVS, ledarskap
Mer info
Kontaktperson Louisa Torstensson
Telefon 08-120 50 423
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Executive
Sista ansökningsdag 4 apr 2020 (350 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Caverion Sverige AB ingår i Caverion-koncernen som är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors. Koncernen omsatte 2017 cirka 2.4 miljarder euro och har nära 16 000 anställda inom 10 länder i norra och centrala Europa. Caverions verksamhet i Sverige har cirka 3000 medarbetare och finns etablerade på drygt 75 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och arbetsledarroller.

Vi eftersträvar mångfald och jämlikhet och ser därför gärna såväl manliga som kvinnliga sökanden.