Strategisk Inköpare till Nilar i Gävle

Strategisk Inköpare till Nilar i Gävle

Vill du leda och utveckla inköpsarbetet i ett framtidsföretag i starkt expansiv fas?
Nilar har det senaste året expanderat kraftig och det pågår ett intensivt arbete med att rampa upp produktionen mot en ökad efterfrågan. I samband med en pensionsavgång söker vi nu dig som kan ta vid och ta helhetsansvar för inköpsprocessen vid bolaget. Du initierar aktiviteter, driver på och följer upp bolagets inköpsarbete i samarbete med ledningen, kollegor inom logistik och produktion och R & D. Du sköter förhandlingar, leverantörsauditeringar och säkerställer Nilars råvaru- och komponentförsörjning på kort som lång sikt. Du får stor möjlighet att bidra med dina ideer och erfarenheter av strategiskt inköpsarbete som du förväntas optimera utifrån kvalitet som främsta ledord tätt följt av lönsamhet och tid. Du rapporterar till platschef och ingår i bolagets lokala ledningsgrupp i Gävle. Tjänsten innefattar en hel del resande fördelat på Sverige, Europa och Asien.

Din bakgrund
Du har en högskoleutbildning inom industriell ekonomi eller motsvarande och flerårig erfarenhet från att jobba med verksamhetsnära och strategiskt inköp. Du är tidigare erfarenhet från tillverkande industrin och gärna från bred roll och ett företag med egen R &D funktion. Du trivs i en roll som kräver flexiblitet och anpasssningsförmåga och du har lätt för att skapa egen struktur för ditt jobb. Du är analytisk och resultatorienterad och har lätt för att prioritera värdeskapande aktiviteter. Du är nyfiken och har lätt att bygga förtroendefulla relationer med kollegor och leverantörer. Ta chansen att få vara med och göra avtryck inom strategiskt inköp i en spännande framtidsbransch!
Mer info
Kontaktperson Ylva Ponsiluoma
Telefon 0733434026
Område Gävle
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nilar producerar avancerade bipolära Hydrid® batterier (NiMH) i Gävle till energilager för kommersiella fastigheter, privata hushåll, fabriker och inom smarta elnät. Bolaget har idag ca 155 anställda i Sverige, varav ca 140 återfinns i Gävle och ett trettiotal i form av ledning, sälj- och marknadsfunktion i Täby.

Nilar Hydrid® energilager kännetecknas av att vara robusta, brandsäkra och hållbara till en låg totalkostnad. Den modulära utformningen tillåter full skalbarhet för att hantera energi och kapacitet i såväl små bostadssystem som storskaliga elanläggningar. Med sina två FoU-avdelningar i USA och Sverige har Nilar revolutionerat energi- och strömförsörjningstekniken, liksom vår nästa generations högautomatiserade tillverkningsmetoder.
Läs mer på www.nilar.se