Mekanikkonstruktör till Nilar i Gävle

Mekanikkonstruktör till Nilar i Gävle

Vill du vara med och utveckla Nilars batterier till nästa nivå?

Du erbjuds möjligheten att jobba med produktutveckling i nära samarbete med bolagets skickliga R & D- och marknadsteam. Du kommer att bli del av utvecklingsprojekt av olika slag som kan röra allt i från kundunika till utveckling av bolagets befintliga produkter. Mekanikgruppen vid Nilar består av fyra medarbetare inklusive en gruppchef som blir din närmaste chef och kollega.
I din roll kommer du att vara spindeln i nätet, där du i samarbete med underleverantörer och konsultbolag arbetar med utvecklingsprojektets samtliga faser såsom koncept, prototyp, design, verifiering och industrialisering.Du arbetar främst med stål- och plastkonstruktioner för verktygsbundna tillverkningsmetoder. Tekniska ritningsunderlag och beräkningar är andra exempel på arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig en roll där du ges möjlighet till inflytande och delaktighet i beslut som berör produkten.

Din bakgrund

Du är civili- eller högskoleingenjör gärna med inriktning konstruktion/produktutveckling. Du har tidigare erfarenhet av konstruktionsarbete relaterat till produktutveckling. Erfarenhet av konstruktion av plast- och plåtdetaljer är starkt meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från mindre tillverkande industri och/eller erfarenhet från teknikkonsult-branschen. Det är av vikt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift då kontaktytorna förekommer lokalt som globalt.Du har goda kunskaper i Solid Works och Office paketet. Som person är du självgående och motiveras av att bidra med ideer och problemlösa tillsammans med andra. Du är van att ta ansvar, arbetar på ett strukturerat sätt samtidigt som du prioriterar framdrift och leverans med stort kundfokus. Du arbetar nära leverantörer,kollegor och ledningen, vilket ställer stora krav på god samarbetsförmåga och lyhördhet för kollegors kompetens och synpunkter. Välkommen att vara del av ett expansivt bolag i en framtidsbransch!
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nilar producerar avancerade bipolära Hydrid® batterier (NiMH) i Gävle till energilager för kommersiella fastigheter, privata hushåll, fabriker och inom smarta elnät. Bolaget har idag ca 155 anställda i Sverige, varav ca 140 återfinns i Gävle och ett trettiotal i form av ledning, sälj- och marknadsfunktion i Täby.

Nilar Hydrid® energilager kännetecknas av att vara robusta, brandsäkra och hållbara till en låg totalkostnad. Den modulära utformningen tillåter full skalbarhet för att hantera energi och kapacitet i såväl små bostadssystem som storskaliga elanläggningar. Med sina två FoU-avdelningar i USA och Sverige har Nilar revolutionerat energi- och strömförsörjningstekniken, liksom vår nästa generations högautomatiserade tillverkningsmetoder.
Läs mer på www.nilar.se