Kreditchef Bilmetro

Kreditchef Bilmetro

- nyckelperson som aktivt stödjer försäljningsverksamheten

Regionens ledande bilhandlare Bilmetro söker nu en Kreditchef. Du ansvarar för Bilmetros kredithantering tillsammans med fem medarbetare. Du har det övergripande strategiska såväl som operativa ansvaret, genom att förvalta och utveckla bolagets kredit- och riskstrategi samt säkerställa dess efterlevnad genom kontroll, utbildning och uppföljning. Kreditrisker analyseras, hanteras effektivt och löpande säkerställer ni att bolaget har god aktuell uppfattning om kreditriskprofilen.
Kreditchefen är en aktivt stödjande part vid främst lastbilsförsäljningen genom täta kontakter med kunderna och försäljnings- & serviceenheterna inom bolaget. Du fortsätter att utveckla kreditverksamheten genom balanserad förmåga att se möjligheterna i affärer och riskbedömning. Du bygger långsiktiga relationer och får förtroende externt som internt genom att vara tillgänglig, respektingivande och tydlig i din kommunikation.

Du rapporterar till Ekonomichefen och ingår administrativ ledningsgrupp, samt ledningsgruppen för Bilmetro lastbilar. Kreditkontoret finns i Falun och som blir din placeringsort alternativt vid huvudkontoret i Gävle.

Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen har du sannolikt en relevant akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet av kreditflöden inom likvärdigt företag eller ex. bank. Du har god kännedom om relevanta regelverk och gällande redovisningsprinciper samt periodisk rapportering inom kreditområdet. Du har erfarenhet av löpande kreditanalys, analysera bokslut och bekväm med statistikprogram.

Viktiga egenskaper är att du är resultatfokuserad, noggrann och har en stor ambition att lyckas i det du tar dig för. Som person är du prestigelös, positiv samt trygg och modig att ta beslut som gagnar verksamheten. Du har gärna erfarenhet av transportbranschen eller ett brinnande intresse för deras företagande.

Du finns alltid nära kunderna och verksamheten, vilket gör att du troligtvis bor inom Bilmetros region - Gävleborg, Dalarna eller Uppland.

Välkommen att starkt bidra till Bilmetros fortsatta utvecklingsresa!
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilmetro AB är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Dagens sortiment omfattar de starka varumärkena Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, KIA och Scania. Bilmetro omsätter runt 4,1 miljarder SEK per år och har ca 600 medarbetare och säljer 11 500 bilar per år.
Läs mer: www.bilmetro.se