HR-Chef till Gävle Energi

HR-Chef till Gävle Energi

- du leder och stödjer verksamheten med stort hjärta och gedigen HR kompetens

Gävle Energi är stolta över att tillhöra en av de 10 procent bästa arbetsgivarna i landet när det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare och jämställd arbetsplats! ( enligt Nyckeltalsinstitutets undersökning 2022). Som arbetsgivare värnar vi om att behålla vår position och aktivt vårda och utveckla vårt arbetsgivarvarumärke. Ett involverande, tydligt och enhetligt ledarskap och fortsatt stark företagskultur kommer att ha stor betydelse för bolagets fortsatta utveckling. Här får du en nyckelroll som drivande och möjliggörande förändringsledare.

Du tar ett helhetsansvar för att driva, utveckla och följa upp det strategiska och operativa HR-arbetet. Med hänsyn till omvärldsförändringar och i nära samarbete med organisationen, säkerställer du goda förutsättningar för att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla medarbetare. Du och din funktion agerar rådgivare och verksamhetsnära stöd till företagets chefer inom förändringsledning, facklig samverkan, kompetensutveckling, lönebildning, arbetsmiljö, friskvård, förmånsfrågor med mera. Ditt personalansvar omfattar tre medarbetare och du rapporterar till vice VD och ingår i bolagets övergripande ledningsgrupp.

Din profil

Du har en bred HR-bakgrund med flerårig erfarenhet av en HR roll med helhetsansvar för en HR-funktion på ledningsgruppsnivå. Erfarenhet från att leda förändringsarbete i företag i likvärdig storlek är starkt meriterande.

Du har goda ledaregenskaper och är en kommunikativ, målmedveten och trygg ledare med höga ambitioner för HR funktionens roll som möjliggörare. Genom att vara närvarande, prestigelös, flexibel och visa intresse för verksamheten skapar du engagemang och förtroendefulla relationer. Du har lätt för att se helheten och söker självständigt upp nya utmaningar som bidrar till en än mera proaktiv och och bidragande HR-funktion.

Välkommen att söka ett HR jobb där du får stor möjlighet att fokusera på ett HR arbete i framkant!
Mer info
Kontaktperson Ylva Ponsiluoma
Telefon 0733434026
Email Mejla Ylva Ponsiluoma
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Gävle Energi är med och skapar positiv energi för en hel region och är ett levande exempel på att det går att kombinera affärsmässig tillväxt, utveckling och lönsamhet med långsiktig samhällsnytta. Med 250 engagerade medarbetare är bolaget en betydelsefull affärspartner för offentliga och privata aktörer och samtidigt en viktig kugge i utvecklingen av en attraktiv och konkurrenskraftig infrastruktur. Gävle Energi har i dag ett heltäckande erbjudande inom el, värme, kyla, biogas och kommunikation och en viktig och växande roll som partner och samarbetskraft vad gäller energieffektivisering och aktivt miljöansvar. Gävle Energi ägs av Gävle kommun och omsätter över en miljard kronor. Gävle Energi bidrar till att utveckla Gävle till en av de bästa städerna att bo och verka i. För oss handlar det inte bara om att ta ansvar för energi och infrastruktur utan också om att aktivt bidra till regionens förutsättningar för ett hållbart samhälle, både miljömässigt och socialt. www.gavleenergi.se