El- och Automationstekniker till Aerowash ...

El- och Automationstekniker till Aerowash ...

För att möta den ökade efterfrågan rekryteras nu en tekniker med ansvar för el- och automationsfunktionalitet på produkten när det gäller produktions och supportrelaterade frågor. Aerowash består idag totalt av ett tiotal anställda och bedriver ett antal nära partnersamarbeten inom produktutveckling och legoproduktion. Dina närmaste kollegor vid huvudkontoret i Gävle utgörs av specialister inom mekanikkonstruktion och hydraulik och du rapporterar till en gemensam teknisk chef.

Din roll blir bred och innehåller allt ifrån inköp av komponenter och material för produktion till funktionstestning, kvalitetskontroll säkerhetsvalidering och slutkontroll av system. Du agerar beställare och leder underleverantörer vid produktion av elsystemen och bistår med teknisk support av bolagets produkter mot globala distributörer.

Din bakgrund

Du har en gedigen praktisk kompetens inom el och automation och erfarenhet från en likvärdigt tekniskt avancerad bransch. Vi ser gärna att har erfarenhet från likvärdig bred roll som spindeln i nätet där daglig problemlösning, kundfokus och förmågan att se helheten blir viktig. Du gillar utmaningar och triggas av att få vara med och leverera en global hightechprodukt på en expansiv marknad med enorma möjligheter!
Mer info
Kontaktperson Ylva Ponsiluoma
Telefon 0733434026
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aerowash erbjuder produkter, lösningar och tjänster för exteriör tvätt av flygplan. Bolaget har utvecklat en produktportfölj bestående av automatiserade tvättrobotar som förkortar tvättprocessen med upp till 60 procent i jämförelse med gängse manuell metod mätt i tidsåtgång vilket genererar besparingar för flygbolag och flygplatser. Med den senaste tekniken ligger företaget i framkant och branschen står inför ett paradigmskifte då merparten av flygbolagens flygplan fortfarande tvättas manuellt. Bolaget lanserade nuvarande system på hösten 2017 och har sedan dess levererat robotar till flygbolag världen över. Tillsammans med samarbetspartners har bolaget under senare tid utvecklat ett koncept för s k "drywash"; en unik miljövänlig lösning där flygplanen tvättas helt utan vatten. Under senaste året har bolaget satsat intensivt på den amerikanska marknaden. Andra viktiga marknader utgörs av Mellanöstern och Asien. www.aerowash.com