CFO - Svenska Aerogel, Gävle

CFO - Svenska Aerogel, Gävle

- börsbolag med hållbar och innovativ produkt i tillväxt!


Börsbolaget Svenska Aerogel kommersialiserar och tillverkar det nanoporösa materialet Quartzene för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Bolagets material Quartzene kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

Uppdraget:

I rollen som CFO får du en unik möjlighet att arbeta i ett innovativt och hållbart start-up bolag på väg mot den internationella marknaden. De är idag ett team på cirka 20 medarbetare och du är i en omväxlande miljö där en innovation nu utvecklas till ett nytt tillväxtföretag som skapar nytta i samhället.

Du kommer att arbeta nära ihop med CEO och i ditt ansvarsområde ingår bland annat:
 • Ansvar för koncernens ekonomi-, skatte- och redovisningsfunktion samt budgetprocess.
 • Framtagning av månads-, kvartal- och årsbokslut inkl årsredovisning samt kvartalsrapportering till börsen.
 • Analys och uppföljning av bokslut, lönsamhet, försäljning, produktkalkylering och likviditet.
 • Rapportering till styrelse, CEO och ledning.
 • Business- och performance management
 • Strategiskt arbete med bolagets egen finansiering via ägare, strukturfonder och andra sätt att skapa intäkter.
 • Tillsammans med CEO och ledningsgrupp, vidareutveckla bolagets olika finansieringsplattformar.
 • Hantera kontakten med revisor, bank och försäkringsbolag.
 • IT-ansvarig och ansvarig för Monitor ERP.
Du ingår i en stark ledningsgrupp och rapporterar till CEO. Du har idag en underställd redovisningsekonom.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med erfarenhet från liknande uppdrag som CFO och gärna med erfarenhet från internationell industri med egen produktion. Du har utvecklat och upprättat beslutsunderlag och rapporter till ledning/styrelse och har kompetens av koncernredovisning, van att analysera ekonomiska resultat. Du har bidragit till affärsmässiga förbättringar och väl underbyggda beslut.
 • En bred erfarenhet inom ekonomi och "controlling" och erfarenhet av att arbeta i en liten organisation
 • Van att jobba väldigt brett och självständigt inom ekonomiområdet.
 • Mycket god analytisk förmåga och erfarenhet av att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
 • En personlig förmåga och intresse att bygga relationer med olika typer av finansiärer
 • Erfarenhet av digitala verktyg/plattformar för att underlätta och rationalisera ekonomifunktionen.
För att lyckas i din rollen ser vi att du är affärsinriktad, gillar att nå framgång, nyfiken, pedagogisk samt handlingskraftig. Du som person är stabil och har integritet. Du vill arbeta i team, har hög kundförståelse och har passion att bidra till en mer hållbar värld.

Välkommen att bidra i ett starkt ledningsteam!
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Aerogel utvecklar och tillverkar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Bolagets material Quartzene kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

Bolagets strategiska målsättning är att hitta applikationer där Quartzene gör bäst nytta i sin mest naturliga form. I nära samarbete med kunder och partners blir Quartzene en bidragande faktor för att tillverka nya och förbättrade produkter till marknaden. Syftet är bättre prestanda, energibesparingar, minskad materialåtgång och högre produktivitet i slutprodukter inom termisk isolering, filtrering och tryckbarhet. Efterfrågan kommer från kundernas behov, marknadstrender, utvecklingen inom industrin och inte minst mänsklighetens krav på hållbara lösningar.
Quartzene produceras idag i Bolagets anläggning i Gävle men kan även produceras i anslutning till stora kunder eller i kundtäta områden. Produktionen är designad i moduler för att skapa flexibilitet och anpassning efter kundens behov.

Försäljningen drivs genom egen direktförsäljning mot strategiskt viktiga kunder och genom återförsäljare i industrialiserade delar av världen.
Slutprodukter, där Quartzene är den avgörande ingrediensen, har börjat nå marknaden och de som lyckats först är färg- och ytskiktsprodukter där Quartzene ingår för att tillföra termiskt isolerande egenskaper.

Bolagets produktportfölj utvecklas kontinuerligt genom olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Det sker antingen i externfinansierade konsortieprojekt där marknadspartners ingår eller drivs i egen regi med kunder där vi utvecklar produkter och tjänster inom de olika applikationerna som kunderna är villiga att betala för.