Bolagsjurist till Gävle Energi

Bolagsjurist till Gävle Energi

Vi söker dig som vill bidra med din juridiska kompetens och är intresserad av att jobba för ett bolag med långsiktig samhällsnytta i fokus!

Gävle Energi är en viktig kugge och samarbetskraft i utvecklingen av en attraktiv och konkurrenskraftig infrastruktur i regionen. Du ingår i koncernens stab tillsammans med funktionerna kvalitet och miljö, vd-assistent, risk och säkerhet och rapporterar till vice VD för koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ta fram juridiska beslutsunderlag, ge råd och föreslå lösningar i arbetet med att granska och förhandla avtal och vid behov svara på remisser.
  • Delta i och leda affärsförhandlingar, tvisteförhandlingar, projekt och utredningar.
  • Föredragande i juridiska frågor i ledningsgrupp, styrelser etc.
  • Rättslig bevakning och omvärldsorientering gällande lagar som påverkar Gävle Energi koncernen.
  • Samordning kring uppföljning av lagar, förordningar mm
  • Avropa och samordna juridisk specialistkompetens
  • Företräda bolaget i juridiska ärenden vid kontakter med advokatbyråer, myndigheter, försäkringsbolag och andra aktörer
  • Utbilda i juridiska frågor samt upprätta rutiner för handläggning och kvalitetssäkring i organisationerna.
Din bakgrund

Du har en jur. kand examen och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete från myndighet, advokatbyrå eller företag.
Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom ett brett spektrum av rättsområden och kompetens inom branschspecifika lagar och miljörätt är meriterande. Du har lätt för att sätta dig in i nya sammanhang har ett stort intresse av samspelet mellan juridik, teknik och ekonomi. Du konsulteras av verksamheten i olika faser och tar aktivt ägarskap för samordnande, analys och leverans av lösningar. Genom prestigelöshet, hög integritet , lösningsorienterat förhållningssätt och en pedagogisk ådra levererar du användbara råd och står upp för din uppfattning med koncernens bästa för framtiden i fokus.
Mer info
Kontaktperson Ylva Ponsiluoma
Telefon 0733434026
Område Gävle
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gävle Energi är med och skapar positiv energi för en hel region. Vi är ett levande exempel på att det går att kombinera affärsmässig tillväxt, utveckling och lönsamhet med långsiktig samhällsnytta. Med våra 200 engagerade medarbetare är vi en betydelsefull affärspartner för offentliga och privata aktörer och samtidigt en viktig kugge i utvecklingen av en attraktiv och konkurrenskraftig infrastruktur. Vi har i dag ett heltäckande erbjudande inom el, värme, kyla, biogas och kommunikation och en viktig och växande roll som partner och samarbetskraft vad gäller energieffektivisering och aktivt miljöansvar. Gävle Energi ägs av Gävle kommun och omsätter över en miljard kronor. www.gavleenergi.se