Starta din karriär som mjukvaruutvecklare hos expansiva Nilar!

Starta din karriär som mjukvaruutvecklare hos expansiva Nilar!

Nilar är företaget som revolutionerat tillverkningen av industriella batterier med sina gröna och innovativa lösningar! De står nu inför en expansiv fas med en utökning av forsknings- och utvecklingsavdelningen. Nilar kommer att fortsätta växa med nöjda kunder som utökar samarbetet samtidigt som nya står och knackar på dörren. För att möta denna ökande efterfrågan håller de nu på att rekrytera in ett gäng riktigt skarpa mjukvaruutvecklare och projektledare. Därför finns nu möjligheten att ta in dig som är junior, är i början av din utvecklarkarriär och vill vara med att skapa framtidens batterilösningar!

Information om uppdraget

På vägen mot Bönan norr om Gävle är Nilars forsknings- och utvecklingsavdelning samt produktion lokaliserade. I lokalerna finns fina kontor och två produktionshallar varav en är under uppbyggnad. På Nilar arbetar ett 50-tal medarbetare som är fördelade på kontoren i Gävle och Täby. Efterfrågan av deras batterier och batterisystem växer allt mer, och därför vill Nilar nu ta nästa steg i utvecklingen av det egenutvecklade styrsystemet där de går från PLC mot embedded Linux. För att de ska nå sin vision om att bli världsledande inom sin bransch behöver de medarbetare som dig!

Till Nilars utvecklingsteam söker nu Academic Work en mjukvaruutvecklare som vill vara med på deras fortsatta resa mot framgång! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nilar. Uppdraget kommer att vara på heltid och kommer först och främst sträcka sig 6 månader framåt. Nilar ser långsiktigt på tjänsten och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget eller anställd direkt av Nilar, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior mjukvaruutvecklare kommer du arbeta i projekt med i huvudsak utveckling av mjukvara på en embedded Linux plattform som är basen i nästa generation av systemplattform. Du kommer ha en viktig roll i systemeringsarbetet och kommer främst utveckla i C och Python men även i PLC/Codesys och andra språk. Arbetet sker i projektform där du är delaktig i projekt som passar din bakgrund och ditt intresse. I projekten samarbetar du med kompetenta kollegor där ni tillsammans med projektledaren driver arbetet framåt.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i projekt för att ta fram nästa systemplattform
 • Utveckla mjukvara för styrning av batterisystem
 • Programmera i inbyggda system
 • Hjälpa eftermarknadsavdelningen med kundsupport
Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för mjukvaruutveckling och är nyfiken på olika programmeringsspråk. Vid starten kommer du få en introduktion på Nilar där du kommer bli introducerad till de olika delarna av företaget för att få en övergripande bild över alla delar. Det arbetar idag flera seniora mjukvaruutvecklare på Nilar som kommer dela med sig av sina kunskaper till dig för att du snabbt ska komma in i arbetet och börja utveckla själv. På sikt finns det stora möjligheter att utvecklas på företaget och hitta nya roller som matchar dig och dina intressen.

Vi söker dig som
 • Är nyexaminerad ingenjör inom automation, elektronik, datateknik eller annan likvärdig utbildning.
 • Har ett brett programmeringsintresse och är öppen för att lära dig och använda olika programmeringsspråk
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då kravspecifikationer skrivs på engelska och kommunikation sker på svenska.
Det är meriterande om du
 • Har kunskaper inom C, Python eller PLC från skola eller tidigare arbete
 • Har erfarenhet av utveckling av inbyggda system
Som person har du mycket god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i projektform tillsammans med ditt team. Vidare är du ansvarstagande, mån om att leverera kvalitativt arbete och hålla deadlines. Du tar gärna initiativ inom ramen för din roll, kommer med förbättringsförslag och hittar den mest effektiva lösningen. Eftersom en stor del av rollen innebär problemlösning i olika former är det viktigt att du på ett strukturerat och analytiskt sätt löser problem och utmaningar som uppstår.

Övrig information
 • Start: I Augusti/September eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nilars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nilar är ett företag som utmanar och utvecklar en ny industri. De tillverkar avancerade nickelmetallhydrid-batterier med en helt unik patenterad konstruktion som levererar kraft och energi med en lång livslängd. Nilar erbjuder lösningar för olika industriella applikationer så som högspända energilager och avancerade batterier för industriell och mobil utrustning. Sedan starten 2000 har Nilar alltid strävat efter att utmana normen för batteriindustrin.