Projektingenjör med inriktning på kvalitetsarbete och riskhantering

Projektingenjör med inriktning på kvalitetsarbete och riskhantering

Har du en teknisk examen från en ingenjörsutbildning med brinnande intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Då kan Trafikverket vara något för dig! På ostkustbanan står ett större investeringsprojekt i startgroparna vilket ger dig som vill arbeta med kvalitetsarbete och riskhantering ett gyllene tillfälle till drömkarriären! Vi söker dig med stort intresse för den här typen av frågor som vill utvecklas tillsammans med Sveriges ledande beställandeorganisation av infrastruktur!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning 1 projektingenjör till Gävle. Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter inom kvalitetsarbete och riskhantering i ett större projekt.
Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter som ger dig värdefull kompetens och en god inblick i större projekt.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du arbeta systematiskt med riskhantering och kvalitetsarbete kopplat till ett större järnvägsprojekt på ostkustbanan. Som projektingenjör kommer du att arbeta med tillämpning och verktyg inom kvalitetsledning. Detta innebär bland annat att säkerställa att projektet använder ett korrekt arbetssätt gällande instruktioner, handledningar och systemstöd. Du kommer också att arbeta med projektets styrning och uppföljning av interna och externa leveranser.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i framtagande av projektspecifikation och förfrågningsunderlag
 • Införa nya, uppdatera, arbetssätt och verktyg inom kvalitet- och riskhantering
 • Driva arbete avseende systematisk riskhantering
 • Bidra med erfarenhetsåterföring från projektet
Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt också har möjligheten att växa in i andra roller. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket.

Vi söker dig som
 • Har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen, alternativt annan utbildningsbakgrund som bedöms som likvärdig
 • Är självgående och ansvarstagande
 • Har utbildning inom kvalitetsstyrning
 • Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken
 • Innehar B-körkort
För den här tjänsten ser vi det som meriterande om du har utbildning i kvalitetsledningsmodell ISO 9001 och riskmetodik ISO 31000 eller motsvarade. Vidare ser vi det som meriterande om du har erfarenhet från kvalitets- och riskstyrning av projekt eller har annan relevant erfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Vidare är du flexibel med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara noggrann, ordningsam och proaktiv.

Övrig information
 • Start: Omgående enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Gävle
 • Kontaktuppgifter: Malin Liljeros
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområde Investering genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.