Nätverkstekniker till expansiva Transtema Fiberdata!

Nätverkstekniker till expansiva Transtema Fiberdata!

Har du ett brinnande intresse för teknik, har lätt för att lära och vill arbeta med nätverksinfrastruktur? Vill du dessutom arbeta på ett företag där du får lära av kompetenta kollegor i en stimulerande arbetsmiljö där det finns goda utvecklingsmöjligheter? Då har du hittat rätt! Vi söker dig som vill ta första klivet in på arbetsmarknaden efter examen eller dig som vill ta nästa steg i karriären och arbeta med att utveckla framtidens digitala samhälle! Urval sker löpande så se till att söka tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en nätverkstekniker till Transtema Fiberdata. Företaget ingår i koncernen Transtema Group och är idag en av landet starkaste oberoende systemintegratörer. De har ett komplett utbud av tjänster och produkter till operatörer, energibolag och kommuner som vill erbjuda bredbandsanslutningar till respektive orter. Deras vision är en bättre miljö där de effektiviserar framtidens digitala samhälle genom ny teknik, centraliserad drift och skyddandet av kritiskt data i en bergsäker miljö.

På kontoret i Gävle arbetar idag cirka 40 medarbetare och arbetsplatsen präglas av en familjär kultur där det är högt i tak och nära till skratt. Nu behöver Fiberdata förstärka sitt team med ytterligare en nätverkstekniker som vill utvecklas och bli en del av en organisation som är experter på nätverk.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fiberdata. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig sex månader framåt. Tjänsten är långsiktig vilket innebär att det finns goda möjligheter att bli överrekryterad, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker hjälper du stadsnät, företag och operatörer med deras nätverksinfrastruktur vilket innebär att du kommer att ha kundkontakt och vara en del i både de egna och kundernas projekt och leveranser. Arbetsuppgifterna är varierande och sträcker sig över ett brett område av tekniska lösningar och produkter. Till en början kommer du till exempel att installera och konfigurera switchar, routrar, brandväggar och servrar. För att säkerställa att du kommer in i rollen på bästa möjliga sätt kommer du till en början arbeta nära en mer senior kollega på avdelningen för att sedan succesivt övergå till mer självständigt arbete. För att bygga på din kompetens kommer du redan från start få ta del av utbildningar för att kunna bli certifierad inom nätverk.

Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för nätverk. Hos Fiberdata är ingen dag sig lik och för att trivas tror vi att du gillar att arbeta med ett brett spektrum av arbetsuppgifter och har en stark vilja att hela tiden utvecklas och lära dig mer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som vill arbeta med nätverk och vill fortsätta utvecklas i ett yrke som är både stimulerande och utmanande, där du får möjlighet att arbeta med ny teknik och nya tjänster i en dynamisk miljö. Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot data-/telekommunikation eller andra erfarenheter och kunskaper som bedöms likvärdiga. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift då det krävs i kommunikationen med både kollegor och kunder.

Det är meriterande om du..
 • Har certifieringar inom Cisco, Huawei, Juniper och Alcatel-Lucent.
 • Har erfarenhet av Python, Tcl, regexp
 • Har kunskaper i Linux
 • Har kunskap om BGP, ISIS, OSPF, MPLS, IPv6 och MEF
 • Har B-körkort
För denna tjänst kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och för att passa i rollen tror vi att du som person är ambitiös, nyfiken och driftig samt besitter en stor vilja att utveckla både dig själv och din kompetens. För att trivas tror vi också att du är initiativtagande och kan komma med nya förslag och angreppssätt samt att du triggas av klurig problemlösning. Vidare innebär arbetet att jobba i team vilket kräver att du är social och samarbetsvillig.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Gävle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och det är Fiberdatas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som pionjär och med tekniken som dragkraft samt med människor som älskar den är Fiberdata idag en av landets starkaste oberoende systemintegratörer. Typiska kunder är operatörer, energibolag och kommuner som vill erbjuda bredbandsanslutningar på sina respektive orter.