Mätningstekniker till Sweco!

Mätningstekniker till Sweco!

Vill du arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner? Har du ett gediget intresse för tekniska lösningar och en god förståelse för mätningsteknik? Till Sweco söker vi nu en mätningstekniker som vill arbeta i ett spännande bolag där utveckling och lärande står i fokus! Sök tjänsten redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swecos räkning mätningstekniker till deras kontor i Gävle. Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och de främsta i branschen när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos dem får du tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor vara med och bidra till ett hållbart samhälle och skapa smarta lösningar. Inom verksamhetsområdet mark & anläggning arbetar Swecos konsulter med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Just nu behöver de förstärka sitt team i Gävle/Falun med ytterligare mätningstekniker. I teamet finns idag 20 stycken medarbetare som besitter en stor bredd av kompetens som de gärna delar med sig av.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult ute hos Sweco. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig sex månader framåt. Behovet är långsiktigt och målet är att du på sikt ska bli överrekryterad till Sweco, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som mätningstekniker kommer du arbeta mycket ute i fält med att mäta och att ta fram projekteringsunderlag till Swecos väg- och järnvägsprojektörer.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram mätdata genom mätning med totalstation, GNSS och laserskanning
 • Ansvara för beräkning, kontrollering och redovisning av mätdata
 • Sammanställa rapporter
Till en början kommer du att tilldelas projekt där du arbetar tillsammans med mer erfarna kollegor och på så sätt få god stöttning i förekommande arbetsuppgifter.

Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för teknik och en förståelse för mätningsteknik. Du vill arbeta i en organisation där professionell utveckling är en självklarhet och du ser denna tjänst som en möjlighet att utöka din kompetens inom området för mätningsteknik.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning från universitet/högskola eller YH med inriktning mot mätningsteknik eller liknande alternativt annan erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Är obehindrad i både tal och skrift i både svenska och engelska då kommunikation med kollegor och kunder förekommer på båda språken
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet från anläggningsbranschen
 • Har erfarenhet från att arbeta som konsult
 • Tidigare har arbetat med olika beräkningsprogram/mätningsprogram
Som person är du nyfiken, har en vilja att utvecklas och räds inte för att ta dig an och lösa nya uppgifter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och agerar effektivt även i situationer där förutsättningar förändras. Vidare ser vi att du värdesätter att arbeta i team, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan de erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. De genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.