Junior systemutvecklare till Prevas

Junior systemutvecklare till Prevas

Vill du arbeta med systemutveckling i ett företag som tänker innovativt, är öppna för nya lösningar och har korta beslutsvägar? Prevas arbetar med modern teknik och har bland annat tagit fram räddningsdräkter som kan spåra personer vid olyckor, gjort det möjligt att mäta sitt EKG hemma via uppkoppling till sjukhus och bidragit till en hållbar framtid genom att omvandla havsvågor till energi. Vill du vara med och göra skillnad? För dig som redan har en examen inom systemutveckling eller planerar att ta ut en under våren finns nu chansen - varmt välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker systemutvecklare till avdelningen för Managed Services på Prevas. Här arbetar du i en grupp på cirka 9 personer som har bakgrund som civil- och högskoleingenjörer på en trivsam och familjär arbetsplats. De har en öppen kommunikation, där alla hjälper varandra oavsett position och nya lösningar uppmuntras. Prevas månar också om sina medarbetares utveckling och arbetar med utvecklingsplaner med uppsatta mål både inom mjuka och hårda värden. Du har helt enkelt chansen att arbeta i ett team där ni delar ett stort teknikintresse, arbetsglädje och tar ansvar för prestationer i världsklass.

Såhär beskriver Ida, utvecklare, tjänsten:

Det var Prevas bredd inom tillverknings- och processindustrin som gjorde mig intresserad. Jag kände att Prevas kunde ge mig möjligheter att utvecklas och växa inom företaget. Sedan märktes det att de som arbetade inom företaget trivdes med varandra och sina jobb, det var också en viktig aspekt för mig.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Prevas. Uppdraget kommer att vara på heltid och till en början sträcka sig sex månader framåt. Behovet är långsiktigt och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior systemutvecklare kommer du arbeta både inhouse och på projekt ute hos kund. Dina arbetsuppgifter kommer styras mycket av hur du är som person, vad du har för erfarenheter och efter kundens behov. Gemensamt för projekten är att du tar emot uppgifter från kund och levererar utefter dessa, dina dagar kommer att se olika ut och du arbetar ofta med agila arbetsmetoder.

Du kommer till exempel att:
 • Utveckla innovativa lösningar tillsammans med kund
 • Ansvara för systemering, utveckling, installation och drifttagning av mjukvara
 • Arbeta mot bland annat industriella applikationer, moltjänster, Microsoft Azure och IoT-lösningar
Under din introduktion kommer du att få uppgifter inom utveckling för att komma in i arbetet, det är också mycket fokus på att ni i arbetsgruppen ska få lära känna varandra.

Vi söker dig som
 • Har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom data-, systemvetenskap, informationsteknologi eller motsvarande. Även du som tar examen under våren är varmt välkommen att söka.
 • Har goda kunskaper i .Net och/eller Java. För att bedöma dina kunskaper i programmering kommer du i slutskedet av rekryteringsprocessen få göra ett test hos Prevas.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då det krävs i dialog med kunder och kollegor.
Det är till din fördel om du har körkort då det underlättar gällande resor till kund.

Som person har du en vilja att utvecklas och funkar bra i samarbete med andra. Det är av största vikt att du är noggrann i ditt arbetssätt och inte är rädd för att fråga om du är osäker på något.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Gävle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Prevas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Prevas är ett teknikföretag och utvecklingspartner med spetskompetens inom produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation. Prevas kunder arbetar med allt från energi och verkstadsindustri till livsmedel och life science. Prevas har sedan 1985 bidragit till förbättrad produktivitet, kvalitet och lönsamhet i sina kunders industrianläggningar och har hjälpt till att utveckla 5 000 produkter. De har tagit fram räddningsdräkter som kan spåra personer vid olyckor och därmed rädda liv, gjort det möjligt att mäta sitt EKG hemma via uppkoppling till sjukhuset och också bidragit till att värna om en hållbar framtid genom att omvandla havsvågor till energi.