Junior systemingenjör inom elkraft till Forsmark

Junior systemingenjör inom elkraft till Forsmark

Nu vill vi ge dig som är i början av din karriär chansen att lära dig mer om elkraft i rollen som junior systemingenjör. I denna roll kommer du genom inventering och kartläggning kontrollera elsystemens status för att identifiera vilka förnyelseprojekt Forsmark ska genomföra framåt. Drivs du av att arbeta med viktiga arbetsuppgifter där din ansvarstagande förmåga är avgörande? Då ser vi fram emot att få läsa din ansökan!

Information om uppdraget

Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Forsmarks tre reaktorer har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion. Anläggningarna är konstruerade för att leverera svensk el långt in på 2040-talet.

Såhär beskriver Dariush, en av kollegorna i gruppen idag, tjänsten:

"Jag är en av många systemförvaltare inom teknikavdelningen på Forsmark. Det som är spännande med jobbet är att jag får varierande och utvecklande arbetsuppgifter som är väldigt lärorika. Jag får jobba med olika typer av projekt som är utmanade på olika sätt. Det finns i det närmaste oändliga möjligheter till vidareutveckling inom min yrkesroll."

Du erbjuds
 • Att som ny i karriären få ta plats i en grupp med kompetenta kollegor som kommer kunna lära dig arbetsuppgifterna på plats
 • Ett viktigt och långsiktigt uppdrag där du får vara med och bidra till att fortsätta säkerställa en säker och stabil elproduktion
 • Fokus på din utveckling med stöttning av din mentor från Forsmark samt coaching av din konsultchef på Academic Work
 • Möjlighet att i framtiden avancera till att ta dig an större projekt - har du rätt inställning finns inga begränsningar!
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemingenjör kommer du tillsammans med 12 kollegor förvalta elkraftsystemen på anläggningen. Du kommer att jobba med 2-3 projekt samtidigt vilket gör att ditt arbete blir varierat. Exempel på projekt som du kommer att beställa är exempelvis utbyte av generator eller förnyelse av elkraftsdelar - alltid med fokus på att säkra upp anläggningen mot yttre störningar på nätet!

Detta innebär till exempel att:
 • Fungera som beställare för projekt där du tillsammans med dina kollegor fastställer vad som ska göras samt hur och när det ska genomföras
 • Utföra systemhälsorapporter och åldringsanalyser av anläggningen
 • Hålla kontakt med leverantörer från Vattenfall samt externa leverantörer som exempelvis ABB och Siemens
Vi söker dig som
 • Har en examen inom elkraft, elektronik eller el från Yrkeshögskola, Högskola eller Universitet. Det är meriterande om du i din utbildning inriktat dig på elkraft.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då det krävs i kommunikation och dokumentation
Främst kommer vi att gå efter hur du är som person. Vi söker dig som är:
 • Självgående - Du jobbar vidare och har tålamod även när du möter komplexa problem, men är inte heller rädd att be om hjälp av kollegor för att komma framåt i arbetet.
 • Flexibel - Du tycker att det är roligt att få jobba med flera olika projekt och varva dessa under arbetets gång.
 • Samarbetsvillig - Du tycker om att samarbeta och ha kontakt med andra personer.
Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.
 • Start: 23:e augusti eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Forsmark, med goda pendlingsmöjligheter från exempelvis Uppsala eller Gävle
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Forsmark här.