Elkonstruktör till expansiva Nilar!

Elkonstruktör till expansiva Nilar!

Nilar är företaget som utvecklar och producerar batterisystem hela vägen från battericell upp till funktionella energilager och i takt med en ökad efterfrågan efter nya, gröna energiförsörjare fortsätter Nilar växa sig starkare på marknaden för smarta energilösningar. För denna roll söker vi dig som både vill växa som individ och samtidigt utvecklas kompetensmässigt i ett företag där innovation är en del av kulturen. Är du en person som motiveras av framtidstänk och innovativa idéer? Är du dessutom redo att ta steget mot nya karriärsmöjligheter? Ta då steget in i Nilars verksamhet som elkonstruktör! Vi tillämpar löpande urval, så sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en elkonstruktör till Nilar i Gävle. Nilar står under kraftig expansion och de räknar med att växa mycket de kommande åren. Det senaste året har de dubblat sin personalstyrka och är nu ett 90-tal medarbetare på plats i Gävle. Tack vare en ökad efterfrågan på batterisystem har Nilar fortsatt utvecklingen av sina produkter och tillverkningsmetoder och nu utökar de verksamheten och är i behov av ytterligare en elkonstruktör. Vi ser att du som söker har ett gediget intresse för elkonstruktion och vill vara med på resan mot framtiden!

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult ute hos Nilar. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig 6 månader framåt. Nilar ser dock långsiktigt på tjänsten och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget och även bli anställd direkt av Nilar, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som elkonstruktör kommer du bland annat arbeta med elskåpskonstruktion till Nilars batterisystem. Du kommer vara med och ta fram underlag för tillverkning av elskåp och elkomponenter i CAD, samt testa och verifiera dina lösningar.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram ritningar och konstruera i CAD
 • Fastställa dimensionering av elkomponenter
 • Ta fram underlag till rapporter och skriva instruktioner samt specifikationer
 • Delta i CE-märkningsarbete
 • Testa och verifiera lösningar
För att säkerställa att du kommer in i rollen på ett bra sätt kommer du få en introduktion av mer erfarna kollegor i förekommande arbetsuppgifter.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot elkonstruktion, automation eller liknande
 • Har kunskaper inom El-CAD, exempelvis ELPROCAD eller EPLAN
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då kontakt med både kunder och kollegor förekommer på båda språken
Vi ser det som meriterande om du...
 • Har erfarenhet av elkonstruktion sedan tidigare
 • Har intresse för automation och/eller programmering
Som person är du en stjärna på problemlösning. Du triggas av kluriga utmaningar och kan med ett öppet sinne komma fram till vassa lösningar. Med en självständig attityd tar du dig an nya prövningar och tar initiativ som sätter igång aktiviteter mot önskade resultat. Vidare samarbetar du gärna med andra för att nå de gemensamma målen. Du anstränger dig för att förstå andras perspektiv och använder dialog på ett konstruktivt sätt och slutligen motiveras du av arbete i en föränderlig miljö där du får utvecklas på både ett personligt och yrkesmässigt plan.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle
 • Kontaktuppgifter: Konsultchef Tina Rabnell, tina.rabnell@academicwork.se.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nilars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nilar är ett företag som utmanar och utvecklar en ny industri. De tillverkar avancerade nickelmetallhydrid-batterier med en helt unik patenterad konstruktion som levererar kraft och energi med en lång livslängd. Nilar erbjuder lösningar för olika industriella applikationer så som högspända energilager och avancerade batterier för industriell och mobil utrustning. Sedan starten 2000 har Nilar alltid strävat efter att utmana normen för batteriindustrin.