Junior Projektingenjör inom kvalitet och garantihantering

Junior Projektingenjör inom kvalitet och garantihantering

Är du i början av din karriär och har ett intresse för att vara med och bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker nu dig som är en stjärna på koordinering, har vana av administrativt arbete och som har ambitioner att på sikt växa in i rollen som projektledare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör till verksamhetsområdet underhåll med inriktning mot garantihantering och kvalitet.

Vår kund är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. De fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige. Arbetet innebär att du får arbeta i stora och komplexa projekt och samtidigt lära dig allt om anläggningsbranschen.

Till tjänsten ingår ett kompetenspaket från Academic Work som har tagits fram i samråd med Trafikverket som bland annat innehåller utbildningar inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Du erbjuds
 • Ett skräddarsytt utbildningsprogram i syfte att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll
 • En varierad och utvecklande vardag tillsammans med en grupp engagerade kollegor
 • Stöttning från Academic Work och en dedikerad konsultchef
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör inom garantihantering och kvalitet kommer du att arbeta löpande med garantihantering inom distriktet för att tillse att kontraktskrav uppfylls. Du planerar kommande garantibesiktningar och bistår projektledare och ombud i att driva garantiärenden för väg, järnväg och broar. Du bidrar även till att erforderlig dokumentation finns för att garantihantering ska kunna utföras. Vidare kommer du att handlägga godkända behörighetsansökningar för samarbetspartners som arbetar i myndighetens projekt, där du administrerar behörigheter i enlighet med myndighetens instruktion för tillträdesskydd och befintliga checklistor. Du kommer också att jobba med implementering och uppföljning av nya/förändrade rutiner, arbetssätt och processer.

Du kommer till exempel att:
 • Samordna och stödja projektledare i garantifrågor
 • Driva arbetet med implementering av nya/förändrade rutiner, arbetssätt och processer, som stöd till projektledare och chefer.
 • Stödja projektledare i kvalitetsfrågor
 • Stödja verksamheten genom att hantera inkommande ärenden avseende tillträdeshantering
Tjänsten passar dig som tycker om att vara spindeln i nätet, är ansvarstagande och tycker om att ha många kontaktytor. Du har förmågan att arbeta brett och ha koll på många bollar på samma gång. Vidare har du ödmjukt skinn på näsan och ser till att regler och riktlinjer följs. Du tycker om administration och gör gärna upp rutiner som kan effektivisera ditt och andras arbete.

Vi söker dig som
 • Har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis industriell ekonomi, samhällsbyggnad, väg och vatten eller motsvarande
 • Har ett stort tekniskt kunnande samt intresse för att jobba med samhällsutveckling
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • Har goda kunskaper i svenska då det krävs i kommunikation med kollegor
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, men detta är inget krav.

Som person är du
 • En engagerad lagspelare med god kommunikativ förmåga
 • Självgående och ansvarstagande
 • Flexibel och trivs med en varierad vardag
Övrig information
 • Start: September eller enligt överenskommelse
 • Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Gävle eller Borlänge
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell - och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.