Ingenjör till forskningscentret Vattenfall Research & Development

Ingenjör till forskningscentret Vattenfall Research & Development

Brinner du för energifrågor och vill arbeta med framtidens teknik inom 3D-modellering? Nu har du chansen att få arbeta på Vattenfalls forskningscenter! På forskningscentret arbetar de med ny teknik inom bland annat sensorer och analys av mätvärden för att visualisera och konstruera CAD-modeller av exempelvis vattendammar. Lantmätare eller ingenjörer inom exempelvis fysik, systemteknik och mekanik vi har tjänsten för er!

Information om uppdraget

Academic Work söker en forskningsingenjör till Vattenfall R&D. Du kommer att arbeta på deras forskningscenter, en spännande arbetsplats med laboratorier samt kontor med utsikt över Dalälven. På avdelningen arbetar de i mindre team på cirka 3-6 personer och spenderar arbetsdagarna både inne på kontor samt ute i laboratoriet. På Vattenfall kommer du att få arbeta i en spännande forskarmiljö tillsammans med seniora kollegor som stöttar dig i ditt dagliga arbete.

Se mer om verksamheten i videon nedan:

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Vattenfall. Uppdraget kommer att vara på heltid och till en början sträcka sig sex månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör kommer du arbeta i ett agilt team med både större och mindre aktiviteter inom bland annat vindkraft, vattenkraft, distribution, värme och kärnkraft.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med geodetiska mätningar, GIS och kartläggning av anläggningar
 • Optimera system och plattformar för att samla in mätdata
 • Arbeta med datainsamling och genomföra fältmätningar på Vattenfalls anläggningar
 • Hantera och förbereda stora datamängder för efterkommande analys
 • Arbeta med bildanalys och 3D-modellering
Under din introduktion kommer du att få lära dig mer om Vattenfalls rutiner och anläggningar, under dina första månader kommer du också ha en mentor som kommer att lära upp, stötta samt gå parallellt med dig.

Tjänsten passar dig som brinner för energifrågor och vill arbeta med framtidens teknik! Du gillar att arbeta med utmanande och komplexa problemställningar i en spännande miljö med inspirerande medarbetare.

Vi söker dig som
 • Har högskoleexamen från lantmätarprogrammet, alternativt har civil- eller högskoleingenjörsexamen inom fysik, systemteknik, mekanik eller liknande
 • Har kännedom om att arbeta med 3D-modeller och erfarenhet av verktyg i virtuella 3D-miljöer från tidigare arbete eller studier
 • Har förståelse för fotogrammetri och laserskanningsverktyg från tidigare arbete eller studier
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift, då det krävs i kommunikationen med kollegor
 • Har b-körkort
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med vattenkraft, mätteknik eller laborativt arbete.

Som person trivs du med att samarbeta med andra, med många olika typer av arbetsuppgifter. Du är praktiskt lagd och noggrann i ditt arbetssätt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Älvkarleby, pendlingsavstånd från exempelvis Uppsala eller Gävle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall arbetar på många olika sätt för att öka effektiviteten i deras vattenkraftstillgångar och minska miljöpåverkan. Bland annat skapar den pågående digitaliseringen nya möjligheter inom dessa områden.

För att utveckla den bästa möjliga miljön för ekosystemen som omger deras anläggningar har de byggt ett nytt laboratorium i Älvkarleby. Därmed har de skapat en unik resurs för att kunna studera hur effektiva olika tekniska lösningar är för att förbättra fiskars möjlighet att vandra. I älvarna har fjärrstyrda drönare och fordon utrustade med kameror och sonarsystem skannat av älvbäddarna.

Utifrån de uppgifter som har sammanställts är det möjligt att konstruera detaljerade digitala modeller av älvarna. Modellerna kommer att användas för att bättre förutse miljöpåverkan, exempelvis hjälper det oss att konstruera fisktrappor på ett optimalt sätt samt öka möjligheten för vandringar upp- och nedströms. Genom att samarbeta med biologiska och tekniska experter vid svenska universitet och högskolor bygger de upp en kombinerad kompetens för att uppnå optimala resultat.