IT-konsult inom infrastruktur till Nordlo

IT-konsult inom infrastruktur till Nordlo

Som en ny IT-utmanare i Norden behöver Nordlo nu fler starka spelare som vågar utmana och vara nyskapande tillsammans med dem. Här får du möjligheten att utmana dig själv genom varierande och utvecklande uppdrag. Detta på ett företag som erbjuder stor frihet i dina arbetstider och möjlighet att utföra viss del av arbetet på distans. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

För att nå till toppen har Nordlo valt att fokusera på det de anser är viktigt; att arbeta tillsammans, agera med hjärtat och att skapa affärsvärde. Kund och medarbetare delar alltid första plats! I Nordlo-koncernen har du cirka 670 kollegor, varav 24 är placerade i Gävle. Teamet i Gävle består av affärsutvecklare, systemtekniker, IT-konsulter, kundstöd och administrativ personal.

Jag tycker att Nordlo är en arbetsplats som främjar frihet under ansvar. Om du vill lära dig, ta ansvar och växa i din professionella roll så kommer du att trivas här. Mina ansvarsområden har kommit på vägen för att jag har haft svårt att hålla fingrarna borta och vill vara bra på det jag gör.- Jonas, IT-konsult på Nordlo i Gävle

Du erbjuds
 • Anställning på ett företag som har målet att vara bäst i branschen på att ta hand om sina medarbetare genom delaktighet, personligt ansvar och utveckling
 • Stora möjligheter att växa i din roll - kanske ta en mer projektledande roll eller bli specialist i det område som intresserar dig mest
 • Stor frihet i dina arbetstider - så länge du anpassar dig efter möten med dina kunder och kollegor kan du utföra dina administrativa arbetsuppgifter när och var det passar bäst för dig.
 • En arbetsplats med lokal närvaro och korta beslutsvägar med en varierad vardag då du jobbar med olika typer av kunder och IT-miljöer
Arbetsuppgifter

Hos Nordlo blir du del av deras tekniska team där de ska göra skillnad för sina kunder - direkt. De brinner för att analysera kundernas situation, förstå problemen och ta fram konkreta förslag på förbättringar. De effektiviserar kundernas IT-miljö och därigenom hela deras verksamhet.

Som konsult på Nordlo kommer du arbeta brett med en mängd olika tekniker:
 • Du kommer arbeta både på klient- och serversidan, främst i en Windowsmiljö
 • Du kommer arbeta med verktyg så som Active Directory, Microsoft Hyper-V, VMware samt Microsofts publika molntjänster, så som Azure och Office 365. Nordlo har dock en bred kundstock, vilket innebär att du ibland även kommer komma i kontakt med andra produkter och tjänster, så som Linux eller AWS.
 • I många leveranser arbetar Nordlo enligt ITIL och en stor del av arbetet sker remote.
Ditt uppdrag är att:
 • Agera expert för att stötta och vägleda kunder i deras digitaliseringsresa med hjälp av Nordlos IT-lösningar
 • Via fjärrstyrning eller på plats bistå Nordlos kunder med felavhjälpning, installationer och delta i migreringsprojekt
 • Ge tekniska råd till Nordlos kunder och deras egna affärsutvecklare
Vi söker dig som
 • Har erfarenhet från att ha arbeta med IT-infrastruktur och system i en Windowsmiljö
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation och dokumentation sker på de språken
 • Har B-körkort
Som person har du en förmåga att identifiera och agera lyhört för att skapa affärer som gynnar dina kunder. Du kan sätta dig in i kundernas verksamheter och på ett lösningsorienterat sätt hjälpa dem framåt. Du är kommunikativ genom att du pedagogiskt kan förklara IT-processer på ett enkelt sätt. Som erfaren inom området kan du arbeta självgående utan fastställda rutiner och vägledning samt kan fatta beslut inom ramen för dina ansvarsområden.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordlos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Alice Brinkhagen.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Nordlo och få inspiration från olika kundcase här.