IT-konsult inom infrastruktur till Nordlo

IT-konsult inom infrastruktur till Nordlo

Vill du vara med på Norldos spännande resa mot att bli ledande i Norden inom branschen? Här får du möjligheten att utmana dig själv genom varierande och utvecklande uppdrag. Du kommer att ingå i ett team som levererar IT-tjänster till Nordlos kunder, där din roll kommer att vara implementation och drift av smarta tekniska lösningar.

Information om uppdraget

Nordlo har en lokal närvaro med en stor koncern i ryggen, en koncern som ger dem stora konkurrensfördelar som tillgång till kompetens, affärsvolym, rikstäckande leveransförmåga och leverantörssamarbeten. I koncernen har du cirka 670 kollegor, varav 24 är placerade i Gävle. Teamet i Gävle består av affärsutvecklare, systemtekniker, IT-konsulter, kundstöd och administrativ personal.

Jag tycker att Nordlo är en arbetsplats som främjar frihet under ansvar. Om du vill lära dig, ta ansvar och växa i din professionella roll så kommer du att trivas här. Mina ansvarsområden har kommit på vägen för att jag har haft svårt att hålla fingrarna borta och vill vara bra på det jag gör.- Jonas, IT-konsult på Nordlo i Gävle

Du erbjuds
 • Anställning på ett företag som har målet att vara bäst i branschen på att ta hand om sina medarbetare genom delaktighet, personligt ansvar och utveckling
 • Stora möjligheter att styra din roll åt det håll du vill - kanske ta en mer projektledande roll eller bli specialist i det område som intresserar dig mest
 • En arbetsplats med lokal närvaro och korta beslutsvägar
 • En varierad vardag då du jobbar med olika typer av kunder
Arbetsuppgifter

Som konsult på Nordlo kommer du arbeta brett med en mängd olika tekniker. Du arbetar både på klient- och serversidan och kommer främst arbeta i en Windowsmiljö, vilket också innebär att du kommer arbeta med verktyg så som Active Directory, Microsoft Hyper-V, VMware samt Microsofts publika molntjänster, så som Azure och Office 365. Däremot har Nordlo en bred kundstock, vilket innebär att du ibland även kommer komma i kontakt med andra produkter och tjänster, så som Linux eller AWS. I många leveranser arbetar Nordlo enligt ITIL och en stor del av arbetet sker remote.

Ditt uppdrag är att stötta och vägleda kunderna i deras digitaliseringsresa med hjälp av Nordlos IT-lösningar. Här behöver du kunna sätta dig in i kundernas verksamheter, se utmaningarna i den och hitta passande lösningar för just dem.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet från att ha arbetat i Microsoftmiljö med relevanta produkter, så som AD, Hyper-V/VMware och Azure, både på klient- och serversidan
 • Har goda kunskaper i inom nätverk (TCP/IP, DNS, DHCP), powershell och migreringsmetodik
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation och dokumentation sker på de språken
 • Har B-körkort
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning, automatisering, säkerhet och/eller har kunskaper inom ITIL. Vidare är det meriterande om du har relevanta Microsoft-certifieringar.

Som person har du en förmåga att identifiera och agera lyhört för att skapa affärer som gynnar dina kunder. Du kan sätta dig in i kundernas verksamheter och på ett lösningsorienterat sätt hjälpa dem framåt. Du är kommunikativ genom att du pedagogiskt kan förklara IT-processer på ett enkelt sätt. Som erfaren inom området kan du arbeta självgående utan fastställda rutiner och vägledning samt kan fatta beslut inom ramen för dina ansvarsområden.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordlos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Alice Brinkhagen.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordlo är en komplett leverantör av IT-drift och IT-infrastruktur med fokus på serverdrift, molntjänster, klient- och printleverans samt konsultstöd och kommunikation. Sedan juni 2018 är kontoret del av Nordlo-koncernen som har som målsättning att bli en nordisk marknadsledare inom IT-infrastruktur, molntjänster och digitalisering.