Controller till BillerudKorsnäs!

Controller till BillerudKorsnäs!

Med sin förbättringsinriktade företagskultur är BillerudKorsnäs en mycket attraktiv arbetsgivare på marknaden. Genom att utmana konventionella förpackningar är de idag en stor del av framtidens hållbara samhälle. Vi söker nu dig som tidigare har arbetat med controlling som har en god analytisk förmåga och som trivs i en föränderlig arbetsmiljö där du får arbeta med en stor bredd av arbetsuppgifter. Är du dessutom en person som motiveras av nya utmaningar och vill vara med på resan mot en hållbar framtid? Sök då tjänsten redan idag! Vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

Just nu söker BillerudKorsnäs en Controller för ett vikariat för ett år framåt. Efter årets slut finns det även möjligheter att fortsätta på avdelningen förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Som Controller tillhör du ett team bestående av fem medarbetare varav fyra arbetar på kontoret här i Gävle. Teamet sitter i lokaler tillsammans med funktionen Service Center. Funktionen omfattar samtliga svenska och finska enheter och består av 35 stycken medarbetare som tillsammans säkerställer en effektiv och enhetlig hantering av de finansiella processerna.

"Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?"
-BillerudKorsnäs

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos BillerudKorsnäs.

Arbetsuppgifter

Som Controller på BillerudKorsnäs kommer du ha en delad roll där ena delen riktar sig direkt mot kraftvärmeverket Bomhus Energi AB. Du kommer att stötta verksamheten med bland annat ekonomiska analyser och utredningar, ta fram operativt resultat samt driva budgetprocessen. Den andra delen av tjänsten riktar sig mot BillerudKorsnäs verksamhet. I denna roll kommer till exempel att arbeta med viss redovisning, budgetarbete, analyser och fungera som en stöttning till resten av verksamheten.

Du kommer till exempel att:
 • Analysera och ansvara för kvalitetssäkring av månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Analysera och rapportera operativa resultat
 • Vara delaktig i prognos- och budgetarbete
 • Ta fram underlag för att förbättra verksamhetens effektivitet
Tjänsten passar dig som är redo för en ny utmaning, som gillar siffror och analyser samt är nyfiken på att jobba i ett innovativt företag med ett stort hållbarhetsfokus.

Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi, gärna mot redovisning eller finans
 • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet av Controlling, redovisning eller revision
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift då kommunikation förekommer på båda språken
Det är mycket meriterande om du tidigare har arbetat som controller mot en större koncern eller en industriverksamhet

Som person är du lösningsorienterad och kan lätt sätta dig in i nya situationer och arbetsuppgifter. Du trivs i en roll där du får ta ansvar och du kan självständigt strukturera och planera ditt arbete. Du motiveras av att ta dig an nya utmaningar och startar och driver de aktiviteter som krävs för att nå önskade resultat. Vidare har du en god samarbetsförmåga då rollen innehåller mycket samarbete med både interna och externa parter.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och BillerudKorsnäs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. De är en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar. BillerudKorsnäs har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde med målet att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid.