Teracom rekryterar Elektriker till Serviceområde Norra Norrland, placering i Gällivare

Teracom rekryterar Elektriker till Serviceområde Norra Norrland, placering i Gällivare

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss! På Teracom värnar vi om våra medarbetare och kan erbjuda en god kompetensutveckling samt balans mellan arbete och privatliv. Vi betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att det bidrar till ett dynamiskt, kreativt och trivsamt arbetsklimat. Serviceområde Norra Norrland, inom avdelning Nätdrift, ansvarar för service på teknisk utrustning i Norrbotten och delar av Västerbottens län. Nu söker vi en ny elektriker med placering i Gällivare.

Rollen
Du kommer att ingå i ett team som tillsammans ansvarar för driftverksamheten och driftkvalitén i serviceområdet. Rollen som Elektriker är en bred och spännande roll med stort eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Avhjälpande- och förebyggande underhåll av: Ställverk, reservkraftsystem, likströms- och belysningsanläggningar, ventilationsanläggningar, brand- och inbrottslarm samt elanläggningar i master tillhörande Teracoms- och kunders nät för broadcast- och telekomanläggningar.
 • Kvalificerat elinstallationsarbete för nya, och vid förändringar av ovanstående typ av anläggningar.
 • Medverka i projekt och vid inmätningar samt vid driftsättningar
 • Utföra besiktningar av Teracoms och Teracoms kunders el anläggningar i samråd med eldriftsledare
Placering för tjänsten är FM/TV-stationen Gällivare. Arbetstiden är företrädesvis dagtid men i tjänsten kan beredskap och arbete på annan tid förekomma. Arbete på hög höjd förekommer.

Vi söker dig som har:
 • 3-årigt tekniskt gymnasium med elkraft, meriterande är högskolepåbyggnad eller motsvarande
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom området
 • God kännedom om regelverket ELSÄK FS
 • Dokumenterad erfarenhet av högspänning, reservkraft och större strömförsörjningsanläggningar.
 • Erfarenhet av inbrott och brandlarmanläggningar
 • Vana att arbeta med datorstöd
Det är meriterande om du har:
 • Allmän behörighet
 • Erfarenhet av FU på elanläggningar
 • Behörighet för heta arbeten
Krav för befattningen
 • Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning med servicebil. Meriterande är körkort klass BE.
 • Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav
 • För anställning krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt 12§ samt medgivande enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Även godkänd bakgrundskontroll är ett krav
 • Arbetsuppgiften kräver resor med övernattning
 • Oregelbunden arbetstid, ex. beredskap alt schemalagd arbetstid kan förekomma
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Hos oss arbetar vi aktivt med att skapa förståelse för hur det egna beteendet bidrar till resultat och ett gott arbetsklimat. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Du är nyfiken på teknik och gillar att tänka nytt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga och tar ansvar för ditt arbete och det du levererar.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

Som en del i vårt långsiktiga arbete för en jämställd arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Din ansökan
Vill du bli en av oss? Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 5:e maj 2019 men ansökningarna kommer att behandlas löpande. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Johansson, Serviceområdeschef Norra Norrland. 070-5720587 eller thomas.johansson@teracom.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Thomas Johansson
Telefon 070-5720587
Område Gällivare
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.teracom.se/
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Robusthet, trygghet och säkerhet är en del av vårt DNA
I dagens digitala värld är robust och säker kommunikation helt avgörande för ett hållbart och tryggt samhälle. Det är därför Teracom finns. Teracom är ett statligt bolag som under den senaste tiden tagit stora kliv mot visionen att vara ett självklart nav i framtidens kommunikationssamhälle. Verksamheten omvandlas i snabb takt till ett renodlat nätbolag med fokus på säkra nätlösningar för radio, tv och kommunikation. En nyckel till vår framgång har varit att vi rekryterat hängivna personer som delat vår vision. Du blir således delaktig i ett team som engagerat arbetar för att förverkliga framtidens säkra kommunikation.

Vi tar ansvar
På Teracom anser vi att olikheter mellan människor bidrar till ett dynamiskt, kreativt och utvecklande arbetsklimat. Vi ser därför varje rekrytering som ett sätt att öka mångfalden i företaget. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och utvecklas på jobbet. När du jobbar på Teracom arbetar du med samhällsviktiga uppdrag och bidrar till ett tryggt och säkert Sverige.