Lärare Yrkessvenska

Lärare Yrkessvenska

Vi söker nu lärare i svenska för invandrare i Gällivare. Vill du pröva ett annat koncept för att undervisa i svenska med ett fåtal elever/deltagare som är studiemotiverade och målmedvetna då ska du definitivt höra av dig till oss!

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att genomföra utbildning i yrkessvenska för vårdpersonal under en projekttid på 3-12 månader. Deltagarna skall få en grundläggande utbildning i hur de kommunicerar både i vardagen och i yrkesrollen upp till C1 nivå. Vi utgår från deltagarens grundkompetens och att de efter utbildningen skall uppnå en god svenska och få förståelse för samhället. Arbetet bygger på att öka den kommunikativa förmågan med fokus på det talande språket. Deltagarna ska tränas i medicinsk terminologi för sjukvård- och tandvårdspersonal. Interkulturell kommunikation ska ingå i utbildningen vilket är förmågan att förstå den kultur och det värdegrunder som råder på arbetsplatsen och orten där eleven ska verkar. Du kommer löpande att göra en bedömning av deltagarens/deltagarnas uppnådda nivå i svenska.

I utbildning kan du också komma att praktiskt stödja deltagarna i kontakter med olika myndigheter, så som försäkringskassan, migrationsverket, skatteverket etc. etc. Du kommer att arbeta på den lokala vårdinrättningen som är gällande för eleven och där utöva undervisningen. Målet är att så snart som möjligt få in deltagaren i sin yrkesroll med så pass god svenska som möjligt, och att ge deltagare en grundläggande utbildning i hur de kommunicerar både i vardagen och i yrkesrollen, samt att känna till viktiga och grundläggande funktioner i samhället.

Utbildning/Erfarenhet

Du är utbildad lärare i svenska med minst 90 högskolepoäng och 90 högskolepoäng i svenska som andraspråk samt minst ett års erfarenhet, alternativt minst 3–6 års erfarenhet i "svenska för vuxna" med utländsk bakgrund.

Vem är du

Du som söker är samarbetsvillig och ambitiös, lösningsfokuserad, prestigelös och gillar att lägga upp din dag med målmedvetenhet och engagemang. Du får deltagaren att känna sig välkommen och upplever att de utvecklas, även att uppdragsgivaren, som i detta fall är Region Norrbotten tillsammans med Kompetenslaget, känner sig trygg och uppdaterad.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in ditt CV.

För frågor, kontakta språkkoordinator Monica Eliasson

monica.eliasson@kompetenslaget.se, 070–3028767
Mer info
Kontaktperson monica_eliasson
Telefon 0911-91100
Område Gällivare
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.kompetenslaget.se
Sista ansökningsdag 13 aug (56 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med över 1000 utbildningsdagar, flertalet rekryterings- och utvecklings- uppdrag under 2016 på mer än 47 orter, har vi nu tagit ett till kliv in i framtiden. Vi lever som vi lär med värdeord som ”enkelt”. Våra kunder jobbar med oss för att vi gör deras vardag enklare och lättare att verka i.